
Fazer Kvarn märker müsli och matgryn
– Att använda svenskt spannmål i vår müsli är en självklarhet för oss – svenskt spannmål håller mycket hög kvalitet och är klimatsmart, säger Staffan Pehrson på Fazer Kvarn.
Läs hela intervjun
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenska råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. De tre märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har samma regler.
Boka in Från Sverige-veckorna 2021! Vecka 38 och 39 lyfter vi tillsammans Från Sverige-märkta produkter och hjälper konsumenterna att välja svenskt när de handlar i butiken, i e-handeln och på restaurangen.
Här är information till dig som vill veta mer om den gemensamma aktiviteten — syfte, mål, beställning av butiksmaterial, idéer, tidsplan, hur du får uppdaterad information och mycket annat — och det är klart du vill veta allt om Från Sverige-veckorna 2021!
– Att använda svenskt spannmål i vår müsli är en självklarhet för oss – svenskt spannmål håller mycket hög kvalitet och är klimatsmart, säger Staffan Pehrson på Fazer Kvarn.
Läs hela intervjun
Den animerade filmen om Kött från Sverige förklarar kriterierna bakom märket: Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och all förädling och packning har gjorts här.
Se filmen här
Lagom till jaktsäsongen breddas den frivilliga ursprungsmärkningen till att även omfatta det vilda köttet. Det innebär att kött och charkuterier, som exempelvis korv med viltkött, kan märkas.
Läs pressmeddelandet
P1-morgon har ett intressant och aktuellt inslag om årets rekordskörd och Äppelriket, som använder märket Från Sverige. Hör intervjun med Jan Ehrensvärd på Tosterups gård.
Läs mer och hör inslaget i P1-morgon.
För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige.
Läs mer
Nu går Max hamburgerrestauranger över från märket Svenskt kött till nya Kött från Sverige. För Richard Bergfors, vd, är det ingen tvekan om att ursprungsmärkning är viktigt.
Läs mer
Det är viktig med en tydlig ursprungsmärkning som Kött från Sverige tycker Jonas Tunestål, vd för slakteriet KLS Ugglarps. Både för att hjälpa kunderna och värna om lantbruksföretagen.
Läs mer
I Sverige är vår vanligaste oljeväxt raps och blomman ger oss vackra solgula fält. Den goda, gyllengula rapsolja är rik på Omega 3 och Omega 6 och kan vara varm- eller kallpressad.
Läs mer
Nu ökar antalet märkta matvaror i butikerna så att du enklare kan välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter när du handlar – och det blir fler varje dag så titta efter märket!
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
I år var Årets Kock ett digitalt event och du kan se Årets Kock Talks och höra Årets Kock Podden även nu. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock! Läs mer
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här