från sverige

”Uppfödning, odling, förädling och packning har skett i Sverige. I varor som korv, bröd, ost och yoghurt, är kött, ägg, mjölk, fågel, fisk och skaldjur alltid 100% svenskt, och minst 75% av ingredienserna är Från Sverige.”

Välkommen till företagssidorna!

Här hittar du all information du behöver för att ansöka och arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.


 


En tydlig ursprungsmärkning av råvaror, livsmedel och växter

Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!


Med kärlek till den svenska tomaten!

Tomater är den överlägset mest populära grönsaken hos svenska folket. Vi äter tomat i stort sett dagligen och ungefär 10 kg per person och år. Idag är knappt två av tio tomater som äts i Sverige svenska, vilket gör att det finns en fantastisk potential.

Idag har vi pressträff och det blir tomattema här på Från Sverige – smak, hållbarhet, framtid, odling och den svenska tomatens utveckling. Du bjuds på inspiration, härliga smakprov och recept. Välkommen in i de svenska tomaternas smakrika värld!


Vilka företag som använder märkningen idag? Här är hela listan!


Svenskmärknings personuppgiftpolicy