Välkommen till företagssidorna Från Sverige!
Allt du behöver veta för att ansöka och arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen. Gå direkt till märket Från Sverige, märket Kött från Sverige eller märket Mjölk från Sverige.
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
När vi jobbar tillsammans för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter får vi stor genomslagskraft. Det hjälper konsumenten att välja svenskproducerat och bidrar till en stark svensk livsmedelsproduktion. Från Sveriges kostnadsfria butiksmaterial sitter med fördel upp året runt och du beställer det här.
Nu startar Från Sveriges rikstäckande kampanj med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar!”. Med budskapet vill Svenskmärkning uppmärksamma betydelsen av att välja svensk mat och dryck för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen med svenska mervärden, vilket i förlängningen ökar den svenska försörjningsförmågan. Läs mer om kampanjen.
Från Sverige har många samarbeten — för konsumenter, livsmedelsbranschen och för båda. Vi sponsrar och stödjer event och tävlingar där vi lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter i gott sällskap. Här är våra större samarbeten 2023 — som Ostfestivalen, Grüne Woche, Korvfestivalen, Trendkoll!, Kostdagarna och Stockholm European Capital of Gastronomy. Se mer här!
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenska råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. De tre märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har samma regler.
Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Att det är praktiskt att ha mat i frysen håller nog de flesta med om och faktum är att fryst mat har många fördelar. Här kan du läsa mer!
Läs mer
Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.
Läs mer
Hela 92% av alla svenskar äter korv! Vilka faktorer är viktigast vid val av korv, vilken är favoritkorven och hur står sig team kokt vs grillad? Det och mycket mer får du svar på i Korvrapporten 2023.
Läs mer
Har du funderat över varför gurkan är inplastad? Tvärtemot vad man som konsument kanske tror, så är en inplastad gurka bättre för miljön än en oplastad. Här kan du läsa mer om hur det kommer sig.
Läs mer
Välkommen till Från Sverige-veckorna 2023! Här är tio tips inför planeringen inför vecka 38 och 39! Här är även länk till Från Sverige-veckornas infosida.
Läs mer
Korv + toppings = sant! Utforska nya smaker och lyft korven till en ny nivå med Albin Edbergs spännande korvtoppings, gjorda på prisvärda svenska råvaror. Här kan du ta del av recepten.
Läs mer
Vi bad kocken och korvälskaren Albin Edberg att ta fram fem recept på korvtoppings på svenska råvaror. Här kan du läsa mer om vilka korvsorter Albin valde, hans relation till korv och hur han tänkte kring valet av korvtoppings och råvarorna.
Läs mer
Försäljningen av Från Sverige-märkta produkter ökade mer än övrigt sortiment 2022 i de produktkategorier där Från Sverige-märkta produkter finns representerade. Det visar försäljningssiffror från NielsenIQ.
Läs mer
Hovsenap är ett familjeföretag som tillverkar delikatessenap. Hur blir egentligen senap till från odling till färdig burk? Vi bad Gustav Stigson som driver företaget att berätta mer.
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Här är företag som är godkända för att märka produkter med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Det är en komplett lista på de företag som märker, klicka gärna på företagens länkar och läs vidare på deras hemsidor.
Vill du veta mer om hur det går till att vara med i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och märka svenskproducerade produkter? Läs mer här och hör gärna av dig!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här