Välkommen till företagssidorna Från Sverige!
Allt du behöver veta för att ansöka och arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen. Gå direkt till märket Från Sverige, märket Kött från Sverige eller märket Mjölk från Sverige.
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
På Från Sverige-veckornas landningssida får du fakta, inspiration och länkar — och 10 tips!
Nu startar Från Sveriges rikstäckande kampanj med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar!”. Med budskapet vill Svenskmärkning uppmärksamma betydelsen av att välja svensk mat och dryck för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen med svenska mervärden, vilket i förlängningen ökar den svenska försörjningsförmågan. Läs mer om kampanjen.
Händelser i världen påverkar livsmedelsproduktionen. Vi har skrivit artiklar och tips för vad du som konsument kan göra för att bidra till att säkra svenska livsmedelsförsörjningen. Inom kort gör vi en större kampanj med huvudbudskapet Tack att du väljer svenskt när du handlar! Till dess kan du läsa 5 tips om hur du kan bidra, Säkra maten-artikel och Därför måste vi öka Sveriges försörjningsförmåga.
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenska råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. De tre märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har samma regler.
Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.
Läs mer
För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.
Läs mer
Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!
Läs mer
Stacky’s är en växtbaserad matbit, gjord på svenska råvaror, som inte försöker att imitera kött. Vi bad Macs Moser, medgrundare till Stacky’s, att berätta mer.
Läs mer
Svenskproducerat är viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends Matrapport 2022. Här kan du läsa mer!
Läs mer
Midsommar ett utmärkt tillfälle att njuta av svenska råvaror, livsmedel och svenskodlade blommor. Titta efter Från Sverige-märkningen när du handlar till midsommarmat!
Läs mer
Köttbullar är ju så goda! Men varför luktar det lite…speciellt…när man öppnar påsen? I avsnitt 3 av Halloj kylskåpet åker Sofia Dalén till HKScan i Skara för att få svar.
Läs mer
Musikfestivalen Lollapalooza hålls på Gärdet 1-3 juli och i år är även maten i fokus. På Kullen serveras endast svenskt kött i samarbete med Kött från Sverige och Svenskt Kött!
Läs mer
Finns det något bättre än en sommartårta med massa jordgubbar? Här kan du ta del av recept på Astrid Nordins sommartårta med syrlig rabarberkräm och Från Sverige-märkta jordgubbar!
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här