från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Efter förra årets lyckade pilot med Från Sverige-veckan har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in vecka 38 och 39 — måndag 20 september till söndag 3 oktober — då vi tillsammans lyfter märket och hjälper konsumenterna att välja svenskt när de handlar i butiken!

Från Sverige-veckorna

Tack vare ett härligt engagemang med bred uppslutning från alla parter blev pilotveckan 2020 en succé. I utvärderingarna konstaterade vi glädjande nog intresse för att skapa en återkommande aktivitet, vilket vi nu gör. I år har vi längre framförhållning, vilket underlättar för planering av aktiviteter, kunderbjudanden, samexponeringar, genomförande i butiker och kommunikation.

Vi ska nu sätta samman en mindre projektgrupp för Från Sverige-veckorna — vill du vara med eller har du någon medarbetare som borde vara med, mejla snarast till oss. Det gäller även andra personer i er organisation som ska vara uppdaterade eller delaktiga, mejla gärna namn, kontaktuppgifter och ansvarsområde.

Kontaktpersoner

Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig: [email protected]
Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning: [email protected]

Vi återkommer inom kort med mer information!
Välkommen att delta!

Här kan du läsa mer om vad vi bjöd in till Från Sverige-pilotvecka 2020.

Relaterade inlägg

LI Tareq Taylor triss i kungar julbordsgäster

Triss i kungar – dem vill vi helst äta julbord med

För tredje året hamnar Tareq Taylor högst upp på svenskarnas julbordsgästlista! Tareq märker sina färdigrätter Maten é klar med Från Sverige så vi tycker att det är ett utmärkt val!

kockarnas kamp

Danyel Couet om vinsten i Kockarnas kamp

Det blev Danyel Couet som kammade hem vinsten i Kockarnas kamp. Här kan du ta del av hela vinnarintervjun med Danyel och läsa mer om Danyels egna såser som han valt att ursprungsmärka med Från Sverige.

bake my day

Bake My Day bakar för hand med svenska råvaror

Bake My Day bakar sina produkter för hand i Huddinge, söder om Stockholm. Svenska och lokala råvaror är viktigt och alla matbröd och kaffebröd är ursprungsmärkta med Från Sverige. Vi bad Moses Isik, vd på Bake My Day, att berätta mer.