från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Efter förra årets lyckade pilot med Från Sverige-veckan har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in vecka 38 och 39 — måndag 20 september till söndag 3 oktober — då vi tillsammans lyfter märket och hjälper konsumenterna att välja svenskt när de handlar i butiken!

Från Sverige-veckorna

Tack vare ett härligt engagemang med bred uppslutning från alla parter blev pilotveckan 2020 en succé. I utvärderingarna konstaterade vi glädjande nog intresse för att skapa en återkommande aktivitet, vilket vi nu gör. I år har vi längre framförhållning, vilket underlättar för planering av aktiviteter, kunderbjudanden, samexponeringar, genomförande i butiker och kommunikation.

Vi ska nu sätta samman en mindre projektgrupp för Från Sverige-veckorna — vill du vara med eller har du någon medarbetare som borde vara med, mejla snarast till oss. Det gäller även andra personer i er organisation som ska vara uppdaterade eller delaktiga, mejla gärna namn, kontaktuppgifter och ansvarsområde.

Kontaktpersoner

Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig: [email protected]
Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning: [email protected]

Vi återkommer inom kort med mer information!
Välkommen att delta!

Här kan du läsa mer om vad vi bjöd in till Från Sverige-pilotvecka 2020.

Relaterade inlägg

Blomveckorna: Ätbart, pollinerarvänligt och torktåligt

Blomveckorna Från Sverige 2023 bjuder på en skön blandning ätbart, pollinerarvänligt, torktåligt och sommarblommor 10 i topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma.

Nöt & Grönt

Första färsen av 50% nötkött och 50% grönsaker

Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under Axfoods egna varumärke Garant och ör märkt med Kött från Sverige-märkningen och Nyckelhålet.

Här är Årets Sommarblomma 2023

Årets Sommarblomma 2023 är Svartöga – en mångsidig slingerväxt som med sina färgglada, enkla blommor och karaktäristiskt mörka öga i mitten bjuder på en härlig sommarkänsla. Här kan du läsa mer!