![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2023/06/Smultron_inlägg_1260x860-kopiera-300x205.jpg)
Så tar du bäst tillvara på bären i sommar
Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.
Läs mer
Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.
Läs mer
Många producenter runt om i landet har gårdsbutiker där du kan handla lokalt producerade produkter, antingen från producenten själv eller från andra producenter i närheten. Läs mer om alla gårdsbutiker, se öppettider och deras sortiment i Från Sveriges butiksguide!
Läs mer
Årets festivalöl på Great Swedish Beer Festival är en pilsner från Ängöl — som också är det andra ölet som ursprungsmärks med Från Sverige. Välkomna till Från Sverige-märkningen!
Läs mer
Sverige har sen 50-talet gått från ca 40 000 matbutiker till knappt 4 000. Trots det har de flesta konsumenter tillgång till ett flertal livsmedelsbutiker och ofta olika koncept, öppettider, servicenivå, pris och utbud.
Läs mer
I rapporten ”Många bäckar små” berättar Livsmedelsföretagen hur svenska livsmedelsproducenter driver omställningen till ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem.
Läs mer