
Premiär för årets första frilandsodlade färskpotatis
Årets första frilandsodlade färskpotatis plockades på Bjärehalvön idag. Många var på plats för att hylla potatis som råvara och alla svenska potatisodlare.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Årets första frilandsodlade färskpotatis plockades på Bjärehalvön idag. Många var på plats för att hylla potatis som råvara och alla svenska potatisodlare.
Läs mer
Upptäck nya detaljer när du väljer kött! För att inspirera till vilka olika detaljer som det finns att välja bland har vi tagit fram styckningsscheman för gris, nöt, kalv, lamm och kyckling.
Läs mer
Vi bad fem butikschefer i i Helsingborg, Visby, Hudiksvall, Osby och Ytterby berätta varför Från Sverige-veckorna är viktiga, om butiksmaterial och kundernas intresse av svensk mat.
Läs mer
Temp:ish är en växtbaserad proteinkälla som endast består av fermenterade, svenskodlade och ekologiska matlupinbönor. Vi bad Sophia Lovén, som är grundare av Temp:ish att berätta mer!
Läs mer
Årets Rätt 2023 är 50/50 köttbullar med tomatsås och pasta, där köttbullarna består av 50% blandfärs och 50% färs på svenskodlade baljväxter. Här kan du ta del av receptet!
Läs mer
Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.
Läs mer