Så tar du bäst tillvara på bären i sommar
Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.
Läs mer
Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.
Läs mer
Många producenter runt om i landet har gårdsbutiker där du kan handla lokalt producerade produkter, antingen från producenten själv eller från andra producenter i närheten. Läs mer om alla gårdsbutiker, se öppettider och deras sortiment i Från Sveriges butiksguide!
Läs mer
Årets festivalöl på Great Swedish Beer Festival är en pilsner från Ängöl — som också är det andra ölet som ursprungsmärks med Från Sverige. Välkomna till Från Sverige-märkningen!
Läs mer
Sverige har sen 50-talet gått från ca 40 000 matbutiker till knappt 4 000. Trots det har de flesta konsumenter tillgång till ett flertal livsmedelsbutiker och ofta olika koncept, öppettider, servicenivå, pris och utbud.
Läs mer
I rapporten ”Många bäckar små” berättar Livsmedelsföretagen hur svenska livsmedelsproducenter driver omställningen till ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem.
Läs mer
Håll utkik efter Sveriges mjukaste kavalleri i sommar! Det är uppmaningen i Lantbrukarnas Riksförbunds (LRF) kampanj ”Från Sverige. För Sverige.” som går över hela landet.
Läs mer
I Sverige finns det ungefär 190 000 kor för köttproduktion. Här kan du lära dig mer om de hur de olika raserna skiljer sig åt, var de härstammar från och vad de har för speciella egenskaper.
Läs mer
En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.
Läs mer