
Från Sverige-veckorna: Fazer, Nordzukker, Frödinge, Gäsene Mejeri!
Här berättar Fazer, Nordzukker, Frödinge och Gäsene Mejeri vad de gör i butiker och kommunikation under Från Sverige-veckorna 2023.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Här berättar Fazer, Nordzukker, Frödinge och Gäsene Mejeri vad de gör i butiker och kommunikation under Från Sverige-veckorna 2023.
Läs mer
Inför Från Sverige-veckorna bad vi Ida Bauhn, lagkapten i Svenska Kocklandslaget, att skapa en soppa av svenska råvaror. Resultatet blev en härlig, smakrik vegetarisk Grön ärtsoppa Från Sverige, som är lika god till vardags som fest. Här är receptet!
Läs mer
Nu drar Från Sverige-veckorna igång för fjärde året! Läs om aktiviteter, media och det nya pilotprojektet Smaka på Från Sverige som pågår den 18 september till 1 oktober.
Läs mer
Efter regn kommer svamp! Här kan du lära dig mer om hur du tar tillvara på svampen och förlänger dess hållbarhet. Svenskodlad svamp är färskare, har ett kortare avstånd till butiken, mindre miljöpåverkan och bidrar till arbetstillfällen i Sverige.
Läs mer
Lidl Sverige släpper en posterkollektion med fem posters av konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK som illustrerar det nya varumärket Matriket med Från Sverige-märkta varor.
Läs mer
Vid uppstartsmötet för Från Sverige-veckorna 2023 presenterades det nya pilotprojektet ”Smaka på Från Sverige”, en minimarknad med åtta välkända företag och i fyra tongivande butiker.
Läs mer
Kebabätandet har ökat i hela Sverige och det lagas även mer kebab än någonsin runt om i de svenska hemmen! Det visar världens största kebabundersökning, Svenskarna och kebaben 2023, gjord på uppdrag av Schysst käk.
Läs mer
Det blev Gunnarhögs Gård som tog hem titeln Årets Bonde 2023. Vinnaren presenterades under Kristianstad Skördefest under lördagskvällen. Stort grattis!
Läs mer
Det finns mycket gott i säsong i augusti och Nazuk passar på att dela med sig av sitt bästa recept på norrländsk pytt i panna med lingonfraiche. I köket har hon med sig Henry. Här kan du ta del av receptet!
Läs mer