från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Svenskmärkning vann Livsmedelspriset 2022! 

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag Portalen

Svenskmärkning, med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, är stolta och glada över att vinna Livsmedelspriset 2022. Priset delades ut av nätverket Livsmedel i fokus under Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september. Det är en vinst för det breda samarbetet kring Från Sverige-märkningen och därmed för samtliga märkesanvändande företag och Svenskmärknings ägare LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.  

Livsmedelspriset 2022

Pressmeddelande 2022 09 12. Teamet på Svenskmärkning och Från Sverige-märkningen tackar för Livsmedelspriset 2022! Från vänster: Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig, Ulrika Ekström, vd, Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, Evelyn Berkeley, digital kommunikatör. 

— Att den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige vinner Livsmedelspriset är ett stort erkännande. Den starka utvecklingen vi sett sedan starten hade inte varit möjlig utan våra engagerade ägare LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Det är en vinst för det breda och djupa samarbetet i branschen kring svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. En vinst för alla de cirka 220 företag som jobbar aktivt med att ursprungsmärka sina produkter och för konsumenterna som får det allt enklare att hitta svenskproducerade varor. Vi på Svenskmärkning är glada för alla inspirerande samarbeten som gör vårt jobb så meningsfullt och roligt. Till sist vill jag tacka teamet som gör ett fantastiskt arbete varje dag, säger Ulrika Ekström vd Svenskmärkning.

Teamet på Svenskmärkning AB består av Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig, Evelyn Berkeley, digital kommunikatör och Ulrika Ekström, vd.

— Grattis och bra jobbat av Från Sverige som är vinnare av Livsmedelspriset 2022! Ett fantastiskt team, litet men naggande gott, som gör jobbet varje dag. Men också ett exempel på ett gott samarbete mellan tre ägare, LRF – Lantbrukarnas Riksförbund Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, säger Åsa Odell, ordförande i Svenskmärkning AB och vice ordförande LRF.


Juryns motivering till Livsmedelspriset 2022

”Detta präglar årets vinnare av Livsmedelspriset:

Skicklighet – i utförande och kreativitet, strategiska hjärnor ligger bakom
Envishet – oförtruten kamp, har framtida segrar i sikte
Röja undan hinder – och få genomslag
Generositet – bjuda in till samarbete
Aktuell – i allra högsta grad
Och vinnaren präglas av Sverige och det svenska – vinnare är Svenskmärkning AB

Genom Från Sverige-märkningen samarbetar hela den svenska livsmedelsbranschen för att utveckla och stärka den svenska livsmedelsproduktionen. Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har på kort tid gjort det enkelt för konsumenten att göra ett medvetet val.”

 

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige lanserades den 20 april 2016. Idag ursprungsmärker cirka 220 företag med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige och nära 12.000 råvaror, livsmedel och växter är godkända för märkningen.

Om Livsmedelspriset & Livsmedel i fokus

Nätverket Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

PM i Livsmedel i fokus
Livsmedelsdagarna 2022 och Livsmedelspriset 2022 
Om Livsmedel i fokus

Om finalisterna 2022

Svenskmärkning AB var en av tre finalister till Livsmedelspriset 2022. Värdiga medfinalister var Bengt Persson, som nu senast skapat den första svenska proteinfabriken GroPro, och Coop Sverige med Coops hållbarhetsdeklaration för livsmedel. Både GroPro och Coop Sverige ursprungsmärker med Från Sverige.


Mer information

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Om Svenskmärkning AB

Till MyNewsdesk

Relaterade inlägg

Svenska råvaror på Livsmedelsdagarnas bankett

Från Sverige har glädjen att för andra året stå som värd för Livsmedelsdagarnas bankettmiddag, skapad av svenska råvaror laddade med svenska mervärden.

Svenskmärkning finalist till Livsmedelspriset 2022!

Svenskmärkning är mycket stolta över av vara finalister för Livsmedelspriset 2022. Priset delas ut av Livsmedel i fokus och vinnaren koras på Livsmedelsdagarna i september.

Säkra maten: 5 tips om hur du kan bidra!

Händelser i världen påverkar livsmedelsproduktionen i Sverige. Vi listat 5 tips om hur du kan bidra för att säkra vår svenska livsmedelsförsörjning. Se tipsen här!