från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Svenska råvaror på Livsmedelsdagarnas bankett

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har glädjen att för andra året stå som värd för Livsmedelsdagarnas bankettmiddag. Det blir cirka 300 gäster som under banketten serveras en utmärkt meny bestående av 98% svenska råvaror, smakfullt tillagade och laddade med svenska mervärden.

Under Livsmedelsdagarna, den 7-9 september på Hotel Tylösand, möts den svenska livsmedelsbranschen för kunskapsutbyte och diskussioner kring årets tema ”Next generation – Framtidens livsmedelssystem”.

För andra året presenterar Från Sverige-märkningen Livsmedelsdagarnas meny på banketten, som hålls den 8 september. Det blir en festlig kväll där det serveras en måltid komponerad av fina råvaror och livsmedel från Sveriges producenter.

Livsmedelsdagarna bankettmeny av svenska råvaror

Menyn är skapad av Henrik Anderson, kökschef på Hotel Tylösand, av 98% svenskproducerade råvaror, där de återstående 2% består av kryddor och chokladcrunch i efterrätten. Här kan vi avslöja vad som serveras:

Förrätt
Sashimi på svensk gös med honungs elixir, handrörd stenbitsrom, jordärtskockakräm, dill/gurk-H2O samt Halländsk pepparrot och vetegräs.

Varmrätt
Örtstekt svensk ryggbiff med emulsion smaksatt med rostad Biskopsost® 24 mån, mustig äppelsky på svenska äpplen, krokett på rökt silverlök, bräckt Halländsk långkål samt ugnsbakade svenska rötter och betor.

Dessert
Äpple och hasselnötskaka med yoghurtmousse, rostat mjölkchokladcrunch, äppelkompott, saltkolasås, maräng och körvel.

 

— Vi ser Livsmedelsdagarna som ett viktigt forum för samarbete i branschen och ett gott tillfälle att lyfta svenskproducerade råvaror och livsmedel, laddade med de svenska mervärden vi alla jobbar för, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna.


Utmärkta märkesanvändare levererar

När vi komponerade menyn ville vi visa på bredden av svenska råvaror och livsmedel samt servera råvaror i säsong. Tack för hjälpen med följande fina råvaror!

Ryggbiff från Scan
Säsongens grönsaker från SydGrönt
Osten Biskop från Falköpings Mejeri
Äpplen i meny och fruktskålar från Äppelriket Österlen

 


Mer information

Livsmedelsdagarna 2022 & program

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige

Om Svenskmärkning

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Från Sverige finalist till Livsmedelspriset 2022

Relaterade inlägg

Svenskar litar på att maten är säker

Svenskar litar på att det finns regler som ser till att maten är säker och att bedömningar om risker med mat görs av experter. Det visar Eurobarometern.

Från Sverige-veckorna — det gör företagen, del 4

Det gör KLS med Dalsjöfors, Aloba, Mathem, Lidl och Dansukker under Från Sverige-veckorna! Under veckorna lyfts råvaror, livsmedel och växter av företag och handel.

matsvinn

Så minskar du ditt matsvinn – enkla tips

Visste du att vi slänger cirka 19 kilo fullt ätbar mat per person? Dessutom hälls 18 kilo ut i slasken. Här kan du ta del av enkla tips på vad du kan göra för att minska ditt matsvinn.