från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Svensk ärtfalafel på gula ärtor från Peas of Heaven

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu välkomnar vi Peas of Heaven som märker sin nyhet svensk ärtfalafel med Från Sverige-märkningen. Peas of Heavens svensk ärtfalafel är gjord på gula ärtor från svenska åkrar och smaksatta med traditionella kryddor. "Svenska råvaror är något som verkligen ligger oss varmt om hjärtat, eftersom vi länge har strävat efter att använda så många svenska ingredienser som möjligt i våra produkter. Det är extra glädjande att nu också kunna erbjuda en produkt som uppfyller kraven för Från Sverige-märkningen." säger Julia Granung, COO Peas of Heaven.

peas of heaven ärtfalafel

Berätta om er nyhet svensk ärtfalafel!

– Vi är stolta över att introducera vår helsvenska falafel, baserad på gula ärtor från södra Sverige. Med hela 82% ärtor, är de traditionellt smaksatta och härligt krispiga, säger Julia Granung, COO Peas of Heaven.

Ärtplantor! Bild: Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter som levererar råvaran till Peas of Heaven

Var tillverkas falafeln?

– Falafeln tillverkas i vår fabrik utanför Göteborg.

Varför har ni valt att ursprungsmärka med Från Sverige?

– Svenska råvaror är något som verkligen ligger oss varmt om hjärtat, eftersom vi länge har strävat efter att använda så många svenska ingredienser som möjligt i våra produkter. Det är extra glädjande att nu också kunna erbjuda en produkt som uppfyller kraven för Från Sverige-märkningen.

På vilka sätt kan falafeln tillagas?

– Produkten går utmärkt att tillaga i stekpanna, airfryer, fritera eller i ugn. Både direkt från frysen eller upptinad. Välj det tillagningssätt som passar dig bäst.

Var finns er ärtfalafel att köpa?

– Ärtfalafeln är nu tillgänglig i frysdiskarna hos ICA-butikerna. Om du inte hittar produkten, kan du be din ICA-handlare att ta in den eftersom den är centralt listad.

Hur äter du helst er falafel?

– Jag är ett stort fan av ugnsmat eftersom det underlättar under stressiga vardagar. Jag föredrar att servera den i en wrap fylld med grönsaker och toppad med en riktigt god vitlökssås.


Mer information

Läs mer om Peas of Heaven

Om Från Sverige-märket

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.