från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Utmärkt viltkött från Norrlandsvilt i frysdisken

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Norrlandsvilt lyfter fram ett svenskt köttalternativ från den svenska vildmarken. De jobbar med ren och älg, alla styckningsdetaljer samt förädling såsom skav, rökt och torkat. Norrlandsvilt märker med Kött från Sverige.

norrlandsvilt

Många fördelar med svenskt viltkött

Att välja svenskt viltkött kommer med många fördelar på köpet. Norrlandsvilts djur föds och lever sitt liv i naturen, de betar inte på bearbetad mark, får ingen antibiotika och slipper dessutom långa transporter. Allt viltkött som är märkt med Kött från Sverige kommer från djur som är jagade och hanterade på svensk mark.

Svenskt viltkött från Norrlands skogar

Norrlandsvilt jobbar bara med svenska råvaror och har många utmärkta produkter i sitt sortiment. I frysdisken hittar du renskav, älgskav, älgköttbullar och nu även älgburgare! Vad sägs om renskav med karljohan svampsås och lingon, grillad älgburgare med västerbottensostmajo eller renskavswraps med fänkål och äpplen? Alla recept hittar du här.

norrlandsviltNorrlandsvilts älgköttbullar serverade med kokt potatis, brunsås, pressgurka och rårörda lingon.

3 frågor till Johan och Fredrik på Norrlandsvilt

Vilka är fördelarna med ert viltkött?

— Det är skillnad på kött och kött, även när det gäller vilt. Alltför ofta används viltbegreppet som ett överslätande uttryck som ska legitimera allt kött från vildmarken. Men det är klart det är skillnad. Stor skillnad. När du väljer Norrlandsvilt kan du vara säker på att få det bästa av det vilda, och inget annat.

Varför är ursprungsmärkningen Kött Från Sverige viktig för er?

— För oss är det viktigt att synliggöra att produkterna har svenskt ursprung. Med märket Kött från Sverige blir det tydligt för konsumenterna att produkterna är av 100% svensktviltkött som dessutom förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.

Vilken är din favoritprodukt?

— En av våra favoriter är vår premium suovasskav av ren.

norrlandsvilt

Visste du att…

  • Av allt kött som äts i Sverige är 4% viltkött.
  • 70% av alla svenskar äter vilt minst en gång om året. 59% vill gärna äta mer viltkött.
  • Viltkött håller längre frysen än annat kött eftersom det är så magert.

Källa: Jägareförbundet


Om Norrlandsvilt

Norrlandsvilt startades av Fredrik Eklund och Johan Tyrbro som tillsammans har mer än 40 års erfarenhet av vilt- och köttbranschen. De deltar aktivt vid renskiljningarna, och har som mål att vara närmare råvaran i vildmarken. Deras ambition är också att ta del av och sprida kunskapen om den kultur och erfarenhet som samer och renägare så stolt lever med i generation efter generation.


Mer information

Mer om Norrlandsvilt

Märket Kött från Sverige

Viltkött klart för ursprungsmärkning

Företag som märker

Relaterade inlägg

Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering

På Hemköp Torsplan i Stockholm jobbar Tobias Backman och Vilhelm Eriksson. ”Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter.”

City Gross Stora Bernstorp — all form av skyltning är av värde

Patrik Hansson är butikschef på City Gross Stora Bernstorp, Malmö. På frågan om att skylta upp butiken med Från Sveriges skyltmaterial menar han att all form av skyltning är av värde.

ICA Kvantum Clemenstorget — vill ha fler aktiviteter

Ola Hollerup, köpman, ICA Kvantum Clemenstorget i Lund skyltar upp butiken menar att uppskyltningen är en mycket bra hjälp för butiken att få ut budskapet om att värna det svenskproducerade.