Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!
Årets Kock Veckan 2020 börjar idag — en utmärkt vecka för svenska råvaror! I år är Årets Kock ett digitalt event, du kan se den spännande finalen livesänd den 17 september och inspireras av Årets Kock Talks och Årets Kock Podden hela vecka tills dess. Och så är Årets Kock Foodtruck på turné i Stockholm, Göteborg och Malmö, med tidigare Årets Kock-vinnare som lagar take away med svenska råvaror.
Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock. Recept till rätterna på bilden av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Svenska råvaror i gott sällskap!
Nu är det snart dags för final i Årets Kock — SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Intresset för matens ursprung är mer aktuellt än någonsin, både hemma och på restaurangen. Det gör Årets Kock, den svenska kockeliten och restaurangbranschen till ett utmärkt sällskap för svenska råvaror!
Fullt program under Året Kock Veckan den 11-17 september
Årets Kock Veckan startar den 11 september och fortsätter till finaldagen den 17 september. Förutom att kora Sveriges bästa kock i SM i professionell matlagning innehåller veckan digitala program, samtal och inspiration inom gastronomi och näringsliv för hela branschen.
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock — följ med på Årets Kock Veckan!
Årets Kock Talks med Per Schlingman
Årets Kock Talks leds av Per Schlingmann som kommer att samtala med krögare, kockar, producenter, bönder, leverantörer och andra intressanta gäster. Hur ser restaurangerna, matupplevelserna och talangförsörjningen ut efter pandemin? Och hur blir bonden och råvaruproducenten äntligen hjälten i Sverige? Det blir 6 digitala Årets Kock Talks med start 11 september kl 13. Se dem här!
TalkTips! Matproducenten — den nya hjälten! den 16 september kl 13-13.40
Studion gästas av Liv Forhaug, vd Martin och Servera, Linda Lönnquist på Rekoringen och Klas Lindberg, Årets Kock 2012, Portal Restaurant.
Årets Kock Podden med Stefan Ekengren & Tea Malmegård
Inför finalen i Årets Kock är det dags att ta tempen på finalisterna som ska göra upp om titeln Årets Kock 2020. Kockprofilerna Stefan Ekengren och Tea Malmegård gör en djupdykning i årets finalister: Vilka är de, vad har påverkat dem i livet, hur kommer det sig att man egentligen vill ställa upp i Årets Kock? Vad innebär det att bli Årets Kock? Och vilken skämsmat gillar de? Under programmen får vi lära känna några av Sveriges bästa kockar.
Årets Kock Podden med 9 program startar 11 september kl 9.00.
Årets Kock Foodtruck 11-17 september med tidigare vinnare
Årets Kock Foodtruck är på turné till Stockholm, Göteborg och Malmö den 11-17 september! I foodtrucken jobbar tidigare Årets Kock-vinnare, som serverar sina tolkningar av take away luncher och middagar på en hög nivå baserade på säsongens svenska råvaror. Allt till ett förmånligt pris på 120 kr — måltiderna säljs till förmån för Bris. Till turnéplanen — datum, platser & stjärnkockar
Här är finalisterna som gör upp om titeln Årets Kock 2020! Grattis till finalplatsen och lycka till!
Se Årets Kock-finalen — livesändning den 17 september!
Finalen av Årets Kock 2020 hålls på Annexet, Stockholm den 17 september. Finalen sänds via TV4-Gruppens kanaler med livesändning i TV4 Play, samt eftersändning i Sjuan. Finaltävlingen pågår under hela dagen den 17 september, varav den sista avgörande timmen sänds live i TV4 Play. Programledare blir tv-kockprofilerna Tareq Taylor och Tea Malmegård. Läs mer om livesändningen
Nyfiken på finalisterna? Se intervjuerna på YouTube!
Här är finalisterna till Årets Kock 2020
1. Ludwig Tjörnemo, Unilever
2. Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga
3. Henric Herbertsson, SK Mat och Människor
4. Marcus Bremdal, Konstnärsbaren (KB)
5. Ola Wallin, Kroken och Bloom
6. Christian Siberg, Omaka
7. Jessie Sommarström, Urban Deli
8. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT
Grattis till finalplatsen och lycka till!
Årets Kockelev & Årets Kockelever 2020 — final 16 september
Finalen för den individuella tävlingen Årets Kockelev och lagtävlingen Årets Kockelever kommer att avgöras under Årets Kock Veckan den 16 september på Aveqia, dagen före finalen av Årets Kock – SM i professionell matlagning. Arrangörer är Årets Kock, tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Läs mer
Martin Moses vann titeln vid finalen i Årets Kock 2019.
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Målet med tävlingen är att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé. Tack vare tävlingen har debatten kring mat lyfts till rampljuset och skapat en mötesplats för branschen och matintresserad allmänhet. I tävlingens hedersjury sitter H.K.H. Prins Carl Philip som även är beskyddare av Årets Kock.
Till Årets Kocks hemsida
Kort om Årets Kock på YouTube
Recept med utmärkta svenska råvaror!
Av svenska råvaror kan du laga all världens mat, med all världens smaker! De här utmärkta recepten är skapade av bland annat Martin Moses, Årets Kock 2019, tidigare segrande Årets Kockar och andra inspirerande kockar. Delad matglädje är dubbel matglädje — laga och låt maten väl smaka! Till recepten!
Recept av Martin Moses, Årets Kock 2019, finns på Från Sveriges receptsida.