från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Årets Kock Foodtruck på turné med tidigare vinnare

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu börjar Årets Kock Veckan och i samband med den åker Årets Kock Foodtruck på turné! Foodtrucken bemannas av tidigare Årets Kock-vinnare, som serverar sina tolkningar av take away luncher och middagar baserade på säsongens svenska råvaror. Alla måltider säljs till förmån för Bris.

Foodtruck

Premiär för Årets Kock Foodtruck under Årets Kock Veckan den 11–17 september 2020. Fotograf: Karoline Brantskog

Stockholm, Göteborg & Malmö 11-17 september

Nu kommer Årets Kock Foodtruck till Stockholm, Göteborg och Malmö den 11-17 september! I foodtrucken jobbar tidigare Årets Kock-vinnare, som serverar sina tolkningar av take away på en hög nivå men till ett förmånligt pris. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta deras viktiga arbete.

Passa på — Årets Kock-stjärnor lagar maten!

Du väljer mellan en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror. Rätterna kostar 120 kronor, inklusive dryck, och de som sätter menyerna och lagar maten är tidigare vinnare av Årets Kock. Rätterna kommer att säljas som take away både under lunch- och middagsservering.


Turnéschema

Stockholm

Fredag 11 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg
Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan
Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) – Norrmalmstorg

Malmö

Måndag 14 september, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget

Göteborg

Tisdag 15 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget
Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget

Lunchservering: kl 11:30 – 14:00
Middagsservering: kl 17:00 – 20:00.


Rätterna kommer att säljas som take-away både under lunch- och middagsservering.
Foodtrucken är ett samarbete mellan Årets Kocks ägare Arla och Spendrups, alla måltider säljs till förmån för Bris.


Utmärkta svenska råvaror i gott sällskap

Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning – är Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling där de främsta kockarna gör upp i såväl tränade som otränade tävlingsmoment. Under de två finaldagarna är spänningen på topp, både för de taggade kockarna och för publiken som kan följa tävlingsmomenten steg för steg.
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2020. Det är ett utmärkt sammanhang att lyfta svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter i restaurangbranschen tillsammans med den svenska kockeliten.


Mer information

Ta del av hela pressmeddelandet Årets Kock Foodtruck på turné med tidigare vinnare

Läs mer om Årets Kock

Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2020

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.