från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Nominerade till Årets Varumärkesresa 2020!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Svenskmärkning med Från Sverige-märkningen är stolta och glada över att vara nominerade till Årets Varumärkesresa 2020. Det är en av fyra kategorier vid Marknadsföreningen Stockholms årliga event "Årets Marknadschef". Stort tack för nomineringen!

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige gör det enkelt att hitta råvaror, livsmedel och växter som är odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. 

Svenskmärkning med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige är nominerade till Årets Varumärkesresa 2020, en utmärkelse som delas ut varje år av Marknadsföreningen Stockholm. 2020 års utmärkelser går till de personer och företag som gjort betydande insatser inom marknadsföring och kommunikation under året.

Från Sverige 2020 — en resa ut i butikerna och digitalt

Under 2020 ställde Från Sverige-märkningen om marknadsföringen efter rådande omständigheter. Under våren utvecklades och testades ett nytt butiksmaterial av pilotbutiker. En beställningssida togs fram för beställning av kostnadsfritt butiksmaterial och nedladdningsbart material. Detta växte till större butiksaktiviteter under hösten, i syfte att hjälpa konsumenterna att göra medvetna val av svenskproducerade varor i butiken.

— Vi är så glada för nomineringen till Årets Varumärkesresa! Förutom att öka den digitala kommunikationen 2020 satsade vi på att få en tydlig närvaro och exponering av Från Sverige-märkningen ute i butik. Tillsammans med företag, butikskedjor och samarbetspartners skapade vi dessutom en Från Sverige-pilotvecka under hösten. Det var kort framförhållning för alla inblandade, men resulterade i en lyckad aktivitet som får fortsättning i årets Från Sverige-veckor vecka 38 och 39. Tack för nomineringen — nu håller vi tummarna, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig på Svenskmärkning.

Om Årets Varumärkesresa

Årets Varumärkesresa går till det företag/organisation som genom nytänkande har åstadkommit en lyckad förflyttning av sitt varumärke under föregående år. Marknadsföreningen Stockholm delar ut utmärkelser i de fyra kategorierna Årets Marknadschef, Årets Varumärkesresa, Årets Framtidslöfte och Årets Disruptör. Finalisterna meddelas senast den 16 april och vinnarna utses den 7 maj 2021.


Mer information

Så jobbade vi under Från Sverige-pilotvecka 2020
Företag som ursprungsmärker med Från Sverige
Beställ och ladda ned butiksmaterial
Inbjudan Från Sverige-butiksveckor 2021


Butiksmaterial kan beställas och laddas ned här


I ursprungsmärkningen Från Sverige ingår även märkena Kött från Sverige och Mjölk från Sverige och alla tre märken har samma regler

Relaterade inlägg

Låt märket jobba i din marknadsföring!

Du vet väl att märkesanvändare kan använda ursprungsmärket i all typ av kommunikation? Låt märket göra jobbet både på produkten och i marknadsföringen. Här får du tips!

Rekordhögt förtroende för livsmedelsindustrin

91 procent av svenskarna har stort förtroende för den svenska livsmedelsindustrin. Det är den högsta siffran sedan Livsmedelsföretagen började mäta allmänhetens förtroende 2013.

Allt enklare att se ursprung på mat & dryck i butik

Idag tycker fler än 4 av 10 (40%) att det är enkelt att se ursprunget, jämfört med knappt 25% när Från Sverige etablerades 2016. Det visar den nya undersökningen från Demoskop.