
Intresset att välja svenskt har nått brödhyllan
7 av 10 svenskar är villiga att betala ett något högre pris för bröd som är bakat på svenska råvaror, visar en färsk undersökning som Novus gjort på uppdrag av Pågen.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad i Sverige, född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Det finns tre märken med samma regler: Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Läs mer här om hur du ansöker om märkningen.
7 av 10 svenskar är villiga att betala ett något högre pris för bröd som är bakat på svenska råvaror, visar en färsk undersökning som Novus gjort på uppdrag av Pågen.
Läs mer
Svenska jordgubbar ger mer betalt och därför frestas fuskare att märka om jordgubbar från annat ursprungsland som svenska. Jordbruksverket gör i år cirka 200 kontroller.
Läs mer
Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige.
Läs mer
Fredrik Eriksson lagar härlig sommarmat med svenska nyskördade primörer från Skåne – som smakrika tomater, nypotatis, snacksgurka, romansallad, babyspenat, kål och sparris.
Se filmen här
Sverige har goda förutsättningar för odling, där bland annat god tillgång på vatten och vårt nordliga klimat spelar in. Läs mer om den svenska odlingens mervärden.
Läs mer
Sverige har en lång tradition av förebyggande hälsoarbete för djur. Sund djurhållning, förebyggande djurhälsovård och aktiv sjukdomsbekämpning ger friska djur.
Läs mer
– Med ursprungsmärkning av kött på restauranger är det lättare att veta vad vi äter. Max är inspirerande, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund.
Läs mer
Varje år upphandlar kommunerna livsmedel till de offentliga köken för cirka 10 miljarder kronor, men bara 40 procent av köttprodukterna och hälften av det hela köttet kommer från Sverige.
Läs mer
För andra gången hölls ett inspirerande möte där Norge, Finland och Sverige utbytte erfarenheter och kunskaper kring arbetet med ursprungsmärkningen – denna gång i Oslo.
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
I år var Årets Kock ett digitalt event och du kan se Årets Kock Talks och höra Årets Kock Podden även nu. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock! Läs mer
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här