från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vinnarna i kategori Från Sverige – här är butikerna

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer hur matbutikerna arbetar med hållbarhet kopplat till mat och dryck. Förutom huvudkategorin Sveriges mest hållbara matbutik, kan butikerna utmärka sig i åtta kategorier, däribland kategorin Från Sverige. Här är vinnarna i kategori Från Sverige!

Utmärkt grattis till vinnarna i kategori Från Sverige som gör det enkelt för konsumenterna att hitta svenska råvaror, livsmedel och växter i butiken!


Om kategori Från Sverige

Under 2021 bedömer White Guide Green butiker i 12 städer i Sverige, och för varje stad utses en vinnare per kategori. Kategori Från Sverige bedömer hur butiken vill öka andelen svensk mat och dryck i butiken och hur de kommunicerar ursprungsmärkningen Från Sverige i butiken. Det innebär att tolv vinnare kommer utses i kategorin under året. Ett sätt att kommunicera Från Sverige-märkningen är att skylta upp med Från Sveriges butiksmaterial, som gör det enkelt för konsumenten att hitta svenska råvaror, livsmedel och växter. Butiksmaterial kan beställas här.


Grattis säger vi till vinnarna i kategori Från Sverige!

Falkenberg – Lidl

Läs mer om vinnaren av kategori Från Sverige i Falkenberg: Lidl

2021 03 18


Lund – Stora Coop

”En av de största Coopbutikerna i landet; välkomnande och välplanerad med ett tydligt och kommunikativt kundvarv som guidar sina kunder till de mest hållbara alternativen. Mycket eko såklart, mycket svenskt och mycket grönt. Dessutom en vilja att kommunicera med oss kunder på ett sätt som flera butiker skulle lära sig av och ta efter.”

Läs mer om vinnaren av kategori Från Sverige i Lund: Stora Coop

2021 03 18


Umeå – Willys Syd

Helsingborg – ICA Maxi

Sundsvall – Willys Ortviken


White Guide Green kartlägger Sveriges matbutiker

Vi ser extra mycket fram emot att ta del av resultaten för kategori Från Sverige för även kommande städer, för att ta del av det arbete som görs för att göra det enkelt att välja Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter som är odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige!


Mer information

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer hur matbutikerna arbetar med hållbarhet kopplat till mat och dryck. Från Sverige är partner till White Guide Green.

Relaterade inlägg

Vi välkomnar Åsa Odell, nyvald ordförande

Välkommen Åsa Odell, vice ordförande LRF, som vid årsstämman valdes till ordförande i Svenskmärkning AB. Vi frågade Åsa om ordförandeskapet och framtiden.

Åsa Odell ny ordförande i Svenskmärkning

På årsstämman i maj var det Åsa Odell, vice ordförande i LRF, som valdes till ny ordförande för Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

Årets Sommarblomma — Dahlia X-pinnata Dreamy

Årets Sommarblomma 2021 är den vackra Dahlia X-pinnata Dreamy, en mörkbladig enkelblommande sommardahlia märks med Från Sverige. Här är råd och planteringstips!