
Märket Från Sverige i rikstäckande butikskampanj
En rikstäckande butikskampanj för ursprungsmärkningen Från Sverige är nu i full utrullning. Den gör det enklare att göra aktiva val av svenskproducerat i butiken.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad i Sverige, född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Det finns tre märken med samma regler: Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Läs mer här om hur du ansöker om märkningen.
En rikstäckande butikskampanj för ursprungsmärkningen Från Sverige är nu i full utrullning. Den gör det enklare att göra aktiva val av svenskproducerat i butiken.
Läs mer
Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Maria Forshufvud intervjuas i artikeln om ursprungsmärkningen. (BILD SvD)
Läs mer
Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.
Läs mer
Konsumenterna litar på Sveriges bönder. Nio av tio har mycket eller ganska stort förtroende för att jordbrukarna producerar bra mat. Det visar en analys av Ipsos, på uppdrag av LRF.
Läs mer
En av sommarens främsta delikatesser har börjat mogna. Det kommer finnas gott om söta, svenska hallon berättar Bärfrämjandet. Läs om självplock och de bästa hallontipsen.
Läs mer
Se Lantbruksnytts tv-intervju med Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Maria var dagens gäst under Almedalsveckan 2017, måndagen den 3 juli.
Läs mer
Ta en titt och inspireras av Fredrik Erikssons klassisk sommarmat och tips för den ultimata grillrätten av svenska råvaror som är lika underbar hela sommaren. TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer
Svenskmärkning är i Almedalen och deltar vid två aktuella programpunkter: Ekologiskt eller Närproducerat – vad är egentligen bäst? samt Så blir Sverige ett exportland av hållbar sjömat!
Läs mer
I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
I år var Årets Kock ett digitalt event och du kan se Årets Kock Talks och höra Årets Kock Podden även nu. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock! Läs mer
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här