från sverige

Tillbaka

Tomatfrossa med Fredrik Eriksson, Nyhetsmorgon

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Se Fredrik Erikssons tomatbonanza i TV4 Nyhetsmorgon där han bjuder på härliga rätter lagade med svenska tomater.

I TV4 Nyhetsmorgon den 12 maj lagade Fredrik Eriksson härliga rätter av svenska tomater. Se filmklippet


”Från kylskåpskall till vältempererad”

Under pressträffen för svenska tomater talade Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus och Restaurang Asplund, om tomatens resa i restaurangvärden under temat ”Från kylskåpskall till vältempererad”. Pressträffen anordnades av Svenskmärkning Från Sverige i samarbete med LRF, SydGrönt och MOEK den 16 maj 2018. Mer om pressträffen


Aktuellt om svenska tomater

Med kärlek till de svenska tomaterna!
De svenska tomaternas klassresa – Sara Berger vd på SydGrönt
Garbas tomat-pop up med Linn och Marion
Möte med kvisttomatodlarna på Gällenäs gård
Smårätter med svenska tomater – tomatrecept av Garbas
Tre entusiaster tipsar om sina favorittomater
Hållbara svenska tomater är ett utmärkt val!
Det här betyder märket – se filmen
Ursprungsmärkning – därför ska du välja svenskt
Svenska tomater – pressmeddelande
Pressträff för svenska tomater 2018 05 16 – press

 

 

Aktuellt

Från Sverige stolt leverantör till Årets Kock 2018!

Som stolt leverantör till Årets Kock 2018, som även räknas som SM i professionell matlagning, lyfter Från Sverige och Svenskt Kött de svenska råvarorna i restaurangvärlden.

Så fungerar märkningen för restauranger

Fler och fler konsumenter efterfrågar svenskt ursprung när det går på restaurang. Därför finns märket Kött från Sverige som restauranger kan använda för att visa att deras kött och chark är svenskt.

Ugnsbakade tomater med färska örter

Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Trolla fram tomaternas härliga smaker med färska örter i ugnen och ät dem rakt upp och ned, som tillbehör eller som bufférätt.