![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2018/09/folder_kott_restaurang_3_mittspalt_630_430-300x205.jpg)
Uppropet: ”Servera svenskt kött på din restaurang”
Efter Restauranguppropet är foldern ”Servera svenskt kött på din restaurang! Stötta en långsiktig svensk djuruppfödning” här. Avsändare Kött från Sverige och Svenskt Kött.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Efter Restauranguppropet är foldern ”Servera svenskt kött på din restaurang! Stötta en långsiktig svensk djuruppfödning” här. Avsändare Kött från Sverige och Svenskt Kött.
Läs mer
När Årets Kock 2018 går av stapeln den 28-29 september är Från Sverige stolt partner. Träffa oss i våra två montrar och provsmaka det vi och Svenskt Kött och Äppelriket bjuder på.
Läs mer
Vi välkomnar regeringens besked om skärpta regler vid offentlig upphandling. Kraven som ställs på bönderna ska också vara de krav som ställs i offentliga upphandlingar.
Läs mer
Idag är det Honungens dag! Den svenska honungen är inte bara god, bina pollinerar de svenska växterna och bidrar till den biologiska mångfalden – titta efter ursprunget.
Läs mer
”Hela livsmedelskedjan behöver samarbeta mer efter sommarens torka” säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, i en intervju i Livsmedel i Fokus.
Läs mer
Sommarens torka har slagit hårt mot skördarna och djurbetet. Här är 5 tips för hur du som konsument kan hjälpa till att prioritera svenskt när du handlar i butiken och på restaurangen.
Läs mer
Nu i augusti är det dags att uppdatera utplanteringsväxterna på balkongen, uteplatsen och trädgården, och det finns ett brett härligt utbud av svenskodlat i butikerna.
Läs mer
Välj växter och blommor som odlas av svenska handelsträdgårdar och plantskolor, så väljer du härliga hållbara växter och stödjer det svenska hantverket. Siffror och fakta om svensk odling.
Läs mer
Svenskt Kötts kartläggning visar att det går att skärpa kraven vid offentlig upphandling av kött. Få kommuner ställer lika tuffa krav för lamm och nöt som de gör för griskött.
Läs mer