
Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!
Nu är 100 företag godkända att använda den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter och runt 5.000 produkter i alla kategorier är godkända att märkas.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Nu är 100 företag godkända att använda den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter och runt 5.000 produkter i alla kategorier är godkända att märkas.
Läs mer
Varför görs stickprovsrevision, vem gör dem och var kan jag läsa mer? Tre snabba svar på de vanligaste frågorna får du här av Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning.
Läs mer
Välkommen till Korvakademiens seminarium om korv idag och i framtiden, fredagen 11 november kl 13-14. Moderator är Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning och ledamot i Korvakademien.
Läs mer om seminariet
– Tigers är i stort sett den enda yoghurt för barn som görs av svensk mjölk, säger Helena Donar på Kavli. Med märkningen Från Sverige hjälper vi deras föräldrar att välja ett svenskt alternativ.
Läs hela intervjun
– Märket visar på ett enkelt sätt att köttet i produkterna uppfyller de svenska mervärden som våra konsumenter värderar högt, menar Magnus Lindholm på HKScan.
Läs hela intervjun
Priset till vinnaren i kategorin Årets Kött & charkuteriavdelning – ICA Kvantum Landvetter – delades ut av Svenskmärknings vd Maria Forshufvud. Svenskt kött är stolt sponsor.
Läs mer
– Att använda svenskt spannmål i vår müsli är en självklarhet för oss – svenskt spannmål håller mycket hög kvalitet och är klimatsmart, säger Staffan Pehrson på Fazer Kvarn.
Läs hela intervjun
Den animerade filmen om Kött från Sverige förklarar kriterierna bakom märket: Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och all förädling och packning har gjorts här.
Se filmen här
Lagom till jaktsäsongen breddas den frivilliga ursprungsmärkningen till att även omfatta det vilda köttet. Det innebär att kött och charkuterier, som exempelvis korv med viltkött, kan märkas.
Läs pressmeddelandet