![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2018/10/fruktyoughurt_2liggande-630x430-1024x699-300x205.jpg)
Kom ihåg! Ursprungsinfo, registrering och synlighet
Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!
Läs mer
Alla företag som använder märkningen Från Sverige kommer få besök av en revisor för att göra en stickprovsrevision, och då görs en massbalansberäkning.
Läs mer
Användningen av antibiotika sjunker i EU. Men de har fortfarande långt kvar till Sveriges låga nivå, det kräver en annan djurhållning, menar My Sahlman, smittskyddsexpert på LRF.
Läs mer
Det är viktigt att branschen krokar arm för att säkra en långsiktigt hållbar svensk livsmedelsproduktion efter torkan i somras. Se filmen från paneldebatten på Årets Kock.
Läs mer och se filmen
Att äggen ska vara svenska är självklart. Märket Från Sverige gör det enkelt för konsumenten, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på Svenska Ägg.
Läs mer
Nu är det säsong för svenskt höstlamm. Lamm var också en av huvudråvarorna under Årets Kock 2018. Här är kolgrillad lammytterfilé av årets vinnare David Lundqvist.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Andreas Hedlund, vinnare Årets Kock 2002, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Andreas recept med SRB mjölkko och svenska råvaror.
Läs mer
I Från Sveriges monter med Äppelriket bjöds kockar och matintresserade på kunskap, äppel- och mustprovning i äppellunden med vackra äppelträd, där Från Sverige-märket dinglade.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Thomas recept med SRB mjölkko och vegetariskt alternativ med svamp.
Läs mer