![grundsmakerna](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2024/06/Grundsmaker_inlägg_1260x860-kopiera-300x205.jpg)
De fem grundsmakerna och dess smaksättare
Sött, salt, beskt och umami är våra fem grundsmaker. Här kan du läsa mer om de olika grundsmakerna och ta del av tips på smaksättare för att hitta balans i mellan grundsmakerna.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Sött, salt, beskt och umami är våra fem grundsmaker. Här kan du läsa mer om de olika grundsmakerna och ta del av tips på smaksättare för att hitta balans i mellan grundsmakerna.
Läs mer
I Svenska livsmedelsrapporten 2024 toppar Från Sverige-märket på första, Kött från Sverige på andra och Mjölk från Sverige på fjärde plats när Nordic Viewpoint frågar vilka märkningar man tittar på när man handlar.
Läs mer
Primörhonungen är Sveriges flytande guld! Svenska Bin och Biodlingsföretagarna satsar på att göra primörhonungen och tiden strax före midsommar till en viktig säsongspremiär. Biodlare runt om i Sverige tappar nu den första honungen och säljer den som en unik primör.
Läs mer
I Sverige skördas ca 30 miljoner liter svenska jordgubbar per år. Men vad finns det för fördelar med att välja svenska jordgubbar och hur kan man egentligen vara säker på att jordgubbarna är svenska? Det kan du läsa mer om här!
Läs mer
Här tipsar Mackanskost om en riktig midsommardröm till efterrätt med knaprig maräng som möter fluffig grädde och smakrika svenska jordgubbar. Här hittar du receptet.
Läs mer
Midsommar är en av våra mest älskade högtider och maten spelar en central roll i firandet. En ny undersökning visar att mer än hälften handlar mer svenskproducerade livsmedel till midsommarfirandet än under resten av året.
Läs mer
Från Sverige-märkningen är på plats i Visby under Almedalsveckan 2024. Du träffar oss i S:t Clemens ruin onsdagen den 26 juni, där det bjuds på ett gediget program kring livsmedel.
Läs mer
Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.
Läs mer
Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.
Läs mer