från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vi ses på Årets Kock med Svenskt Kött & Äppelriket

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Press

När Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning – går av stapeln den 28-29 september är ursprungsmärkningen Från Sverige stolt partner till tävlingen. Från Sverige träffar du tillsammans med Svenskt Kött i första hallen, där två Årets Kock-vinnare serverar smårätter av svenska råvaror, och tillsammans med Äppelriket i inre hallen, där du bjuds på äppelprovning och must av smakrika svenska äpplen.

Från Sverige & Svenskt Kött bjuder på smårätter

I vår monter i den första hallen bjuds du på härliga, gröna smårätter med råvaror odlade i Sverige och svenskt kött från svensk rödbrokig mjölkko, som enligt många kockar är det godaste nötköttet.

Recepten, som vi delar efter eventet, är skapade av två Årets Kock-vinnare och du träffar dem båda i montern. På fredagen gästas vi av Thomas Sjögren, vinnare Årets Kock 2015, och på lördagen Andreas Hedlund, vinnare Årets Kock 2002. I montern får du veta mer om svenska råvaror, livsmedel och växter och tala med representanter från Svenskt Kött, som är i montern båda dagarna. Läs även mer om svensk rödbrokig mjölkko – klimatsmart och gott

Fredag 28/9 – träffa Thomas Sjögren, vinnare Årets Kock 2015
Thomas Sjögren vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Han kom två i tävlingen Nordic Chef of the Year och tagit VM-silver med Juniorkocklandslaget 2014. Thomas deltar i Kockarnas Kamp 2018, med start 16 september. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen. Mer om Thomas Sjögren

Lördag 29/9 – träffa Andreas Hedlund, vinnare Årets Kock 2002
Andreas Hedlund vann Årets Kock 2002 och har erfarenhet från restauranger i Stockholm som Villa Vera, driven i egen regi, Restaurangakademin, Stockholms Stadshus, Villa Källhagen, Oaxen Skärgårds Krog, Pontus in the Green House samt Pontus Group. Andreas har två gånger fått hedersuppdraget att ansvara för Nobelmiddagen och han inspireras av fotografen Mattias Klum för sitt imponerande sätt att se detaljer. Mer om Andreas Hedlund


Äppelriket bjuder på must & äppelprovning Från Sverige

Du kan inte missa äppelträden i den inre hallen! Träden kommer direkt från Äppelriket Österlen och här bjuds du på 2 sorters äppelmust av svenska smakrika sorter och äppelprovsmakning.

Du möter representanter från Äppelriket och äppelodlare som berättar mer om svensk äppelodling, och det breda utbudet av äppelsorter. När du handlar äpplen, päron och plommon med märket Från Sverige är det mycket troligt att de kommer från just Äppelriket Österlen, som ägs av 94 fruktodlare i Skåne, Blekinge, Småland Östergötland. En liten del av skörden säljs även till företag som förädlar den till mos och must. Och du vet väl att du kan köpa svenska äpplen året runt!

Titta efter märket Från Sverige så hittar du våra montrar!


Här presenteras årets 8 finalister!


Välkommen till finalen av Årets Kock 2018

Årets Kock är Svenska Mästerskapen i professionell matlagning. Årets final äger rum den 28-29 september på Kungl. Tennishallen i Stockholm och programledare är Lucette Rådström. På seminariescenen, som leds av Fredrik Berling, är temat förebilder och på aktivitetsscenen träffar du kockidoler du känner igen både från tv och Sveriges främsta krogar.

Här är finalisterna i Årets Kock 2018

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm

Hela finalens program 28-29 september

De åtta finalisterna tävlar i flera deltävlingar och endast fyra går vidare till andra dagen. Förutom tävlingen tar du del ett fullspäckat program med föredrag och paneldebatter.

Finalscenen
På finalscenen möter ni dagens förebilder och huvudpersoner, nämligen dagens tävlande finalkockar. Här följer du tävlingen Årets Kock och våra finalisters väg. Scenen ligger mitt i lokalen. Programledare: Lucette Rådström

Seminariescenen
Här lyssnar du på föredrag och panelsamtal på temat förebilder. Scenen ligger i den inre hallen där du hittar våra partners som vänder sig mot bransch. Moderator: Fredrik Berling

Aktivitetsscenen
Kom riktigt nära tävlingen och Årets Kock! Intervjuer med tidigare Årets Kock-vinnare varvas med analyser av tävlingen och handfasta tips som höjer din kunskap inom gastronomin. Scenen är i den första hallen, endast ståplatser. Programledare: Daniel Esberg

Köp biljetter här!


Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Fakta, inspiration och recept – Svenskt Kött

Välkommen till Äppelriket Österlen 


Mer information

Delfinal: Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Delfinal: Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Från Sverige stolt partner till Årets Kock 2018!

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.