![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2017/07/Maria-Lantbruksnytt-300x205.jpg)
Maria Forshufvud dagens gäst hos Lantbruksnytt
Se Lantbruksnytts tv-intervju med Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Maria var dagens gäst under Almedalsveckan 2017, måndagen den 3 juli.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Se Lantbruksnytts tv-intervju med Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Maria var dagens gäst under Almedalsveckan 2017, måndagen den 3 juli.
Läs mer
En ny lagringsmetod gör att vi nu kan köpa smakrika svenska äpplen i butiken hela året runt. Lagringsmetoden bevarar äpplenas smak och konsistens. Läs om hur det fungerar.
Läs mer
Svenskmärkning är i Almedalen och deltar vid två aktuella programpunkter: Ekologiskt eller Närproducerat – vad är egentligen bäst? samt Så blir Sverige ett exportland av hållbar sjömat!
Läs mer
I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.
Läs mer
7 av 10 svenskar är villiga att betala ett något högre pris för bröd som är bakat på svenska råvaror, visar en färsk undersökning som Novus gjort på uppdrag av Pågen.
Läs mer
Ta en titt och inspireras av Fredrik Erikssons klassisk sommarmat och tips för den ultimata grillrätten av svenska råvaror som är lika underbar hela sommaren. TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer
Svenska jordgubbar ger mer betalt och därför frestas fuskare att märka om jordgubbar från annat ursprungsland som svenska. Jordbruksverket gör i år cirka 200 kontroller.
Läs mer
Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige.
Läs mer
Fredrik Eriksson lagar härlig sommarmat med svenska nyskördade primörer från Skåne – som smakrika tomater, nypotatis, snacksgurka, romansallad, babyspenat, kål och sparris.
Se filmen här