från sverige

Tillbaka

Primörfest! Sommarmat med Fredrik Eriksson

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Nu är de svenska primörerna här – som smakrika tomater, krispig snacksgurka, primörpotatis, slanggurka, mangold, romansallad, isbergssallad, babyspenat, kål och sparris. Se hur Fredrik Eriksson lagar härlig sommarmat – en grönsaksfest med nyskördade grönsaker från Skåne.


Primörfest med Fredrik Eriksson – svensk sommarmat smakar super! TV4 Nyhetsmorgon.


 

Aktuellt

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Maria Forshufvud intervjuas i artikeln om ursprungsmärkningen. (BILD SvD)

Glädjande ökning av svenskproducerat kött

Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.

Högt förtroende för Sveriges bönder

Konsumenterna litar på Sveriges bönder. Nio av tio har mycket eller ganska stort förtroende för att jordbrukarna producerar bra mat. Det visar en analys av Ipsos, på uppdrag av LRF.