från sverige

Tillbaka

Primörfest! Sommarmat med Fredrik Eriksson

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Nu är de svenska primörerna här – som smakrika tomater, krispig snacksgurka, primörpotatis, slanggurka, mangold, romansallad, isbergssallad, babyspenat, kål och sparris. Se hur Fredrik Eriksson lagar härlig sommarmat – en grönsaksfest med nyskördade grönsaker från Skåne.


Primörfest med Fredrik Eriksson – svensk sommarmat smakar super! TV4 Nyhetsmorgon.


 

Aktuellt

Sverige använder minst antibiotika i EU även i år

Bäst i klassen igen! Sveriges bönder har receptet mot överanvändning av antibiotika, skriver LRF i en artikel. Receptet är enkelt: Friska djur genom god djuromsorg. Och friska djur behöver inte antibiotika.

Svenska ägg är säkra ägg – nu även certifierade

Lagom till Äggets dag lanseras ”Certifierad svensk äggkvalitet” som garanterar att produktionen uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.

Lammkött – mycket mer än stek, filé och kotlett.

Det finns många lammdelar att välja på i butiken. Vilken är din favorit? Stek, filé, rostbiff, racks, kotletter, bog eller färs? Här kan du se de vanligaste delarna, vad de bäst används till och tillagas. Du får även länkar till recept.