från sverige

Tillbaka

Sånga–Säby första konferensanläggningen!

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag Konsument Press

Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Sånga-Säby Hotell & Konferens är den första konferensanläggningen att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige, säger Christoffer Rinman, tf VD i Bygruppen AB där Sånga-Säby ingår. Den svenska råvaran från Sveriges Bönder är en mycket viktig del i vår positionering och nu när vi kan använda märket Kött från Sverige gör vi detta än mer tydligt för våra gäster. I fas två vill vi gärna gå vidare med märkningen Från Sverige för övriga svenska råvaror.

– Det är väldigt roligt att den första konferensanläggningen nu är ansluten till Kött från Sverige, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. Det betyder att de serverar hundra procent svenskt kött och charkuterier. Sånga-Säby Hotell & Konferens och Bygruppen har gjort ett starkt arbete under våren för att möta märkets kriterier, som bland annat innebär att de certifierar sig mot standarden IP Livsmedel.

 


Om Sånga-Säby Hotell & Konferens AB och Bygruppen AB
By: är ett restaurangkoncept som är baserat på svenska råvaror, där ett nära samarbete med många av Sveriges bönder präglar menyerna som varierar efter säsong. Bygruppen AB, är ett helägt dotterbolag till Lantbrukarnas Ekonomi AB. I Bygruppen AB ingår Sånga-Säby Hotell & Konferens AB på Ekerö utanför Stockholm samt Restaurang Treklövern och By:fiket i Stockholm.


För mer information kontakta

Christoffer Rinman, tf vd Bygruppen AB: [email protected] telefon 070-326 33 53
Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB: [email protected] telefon 072-741 64 90

 

Aktuellt

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Maria Forshufvud intervjuas i artikeln om ursprungsmärkningen. (BILD SvD)

Glädjande ökning av svenskproducerat kött

Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.

Högt förtroende för Sveriges bönder

Konsumenterna litar på Sveriges bönder. Nio av tio har mycket eller ganska stort förtroende för att jordbrukarna producerar bra mat. Det visar en analys av Ipsos, på uppdrag av LRF.