från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Sånga–Säby första konferensanläggningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag Press

Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Sånga-Säby Hotell & Konferens är den första konferensanläggningen att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige, säger Christoffer Rinman, tf VD i Bygruppen AB där Sånga-Säby ingår. Den svenska råvaran från Sveriges Bönder är en mycket viktig del i vår positionering och nu när vi kan använda märket Kött från Sverige gör vi detta än mer tydligt för våra gäster. I fas två vill vi gärna gå vidare med märkningen Från Sverige för övriga svenska råvaror.

– Det är väldigt roligt att den första konferensanläggningen nu är ansluten till Kött från Sverige, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. Det betyder att de serverar hundra procent svenskt kött och charkuterier. Sånga-Säby Hotell & Konferens och Bygruppen har gjort ett starkt arbete under våren för att möta märkets kriterier, som bland annat innebär att de certifierar sig mot standarden IP Livsmedel.

 


Om Sånga-Säby Hotell & Konferens AB och Bygruppen AB
By: är ett restaurangkoncept som är baserat på svenska råvaror, där ett nära samarbete med många av Sveriges bönder präglar menyerna som varierar efter säsong. Bygruppen AB, är ett helägt dotterbolag till Lantbrukarnas Ekonomi AB. I Bygruppen AB ingår Sånga-Säby Hotell & Konferens AB på Ekerö utanför Stockholm samt Restaurang Treklövern och By:fiket i Stockholm.


För mer information kontakta

Christoffer Rinman, tf vd Bygruppen AB: [email protected] telefon 070-326 33 53
Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB: [email protected] telefon 072-741 64 90

 

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.