från sverige

Tillbaka

Sånga–Säby första konferensanläggningen!

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag Konsument Press

Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Sånga-Säby Hotell & Konferens är den första konferensanläggningen att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige, säger Christoffer Rinman, tf VD i Bygruppen AB där Sånga-Säby ingår. Den svenska råvaran från Sveriges Bönder är en mycket viktig del i vår positionering och nu när vi kan använda märket Kött från Sverige gör vi detta än mer tydligt för våra gäster. I fas två vill vi gärna gå vidare med märkningen Från Sverige för övriga svenska råvaror.

– Det är väldigt roligt att den första konferensanläggningen nu är ansluten till Kött från Sverige, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. Det betyder att de serverar hundra procent svenskt kött och charkuterier. Sånga-Säby Hotell & Konferens och Bygruppen har gjort ett starkt arbete under våren för att möta märkets kriterier, som bland annat innebär att de certifierar sig mot standarden IP Livsmedel.

 


Om Sånga-Säby Hotell & Konferens AB och Bygruppen AB
By: är ett restaurangkoncept som är baserat på svenska råvaror, där ett nära samarbete med många av Sveriges bönder präglar menyerna som varierar efter säsong. Bygruppen AB, är ett helägt dotterbolag till Lantbrukarnas Ekonomi AB. I Bygruppen AB ingår Sånga-Säby Hotell & Konferens AB på Ekerö utanför Stockholm samt Restaurang Treklövern och By:fiket i Stockholm.


För mer information kontakta

Christoffer Rinman, tf vd Bygruppen AB: [email protected] telefon 070-326 33 53
Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB: [email protected] telefon 072-741 64 90

 

Aktuellt

Sverige använder minst antibiotika i EU även i år

Bäst i klassen igen! Sveriges bönder har receptet mot överanvändning av antibiotika, skriver LRF i en artikel. Receptet är enkelt: Friska djur genom god djuromsorg. Och friska djur behöver inte antibiotika.

Svenska ägg är säkra ägg – nu även certifierade

Lagom till Äggets dag lanseras ”Certifierad svensk äggkvalitet” som garanterar att produktionen uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.

Lammkött – mycket mer än stek, filé och kotlett.

Det finns många lammdelar att välja på i butiken. Vilken är din favorit? Stek, filé, rostbiff, racks, kotletter, bog eller färs? Här kan du se de vanligaste delarna, vad de bäst används till och tillagas. Du får även länkar till recept.