från sverige

Tillbaka

Ses vi under Almedalsveckan?

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vi på Svenskmärkning är på plats i Visby under Almedalsveckan 2017 för att ta del av intressanta program och möten. Maria Forshufvud medverkar i två programpunkter som kan intressera dig, du ser vilka det är här nedan. Hör gärna av dig – annars kanske vi ses i vimlet!

Ekologiskt eller Närproducerat – vad är egentligen bäst?

Onsdag 5 juli kl 15.00-15.45

I en tid när de flesta vill hjälpa till att skapa en bättre miljö, varför är det fortfarande så svårt att veta vad som är rätt att göra?
Denna timme diskuterar och debatterar vi frågan om närproducerat och Svenskt är viktigare än Ekologi – eller är det tvärtom?

Livsmedelsdagen – Fri Köpenskap i Almedalen
Arrangör  Fri Köpenskap, Mentor
Plats  Almedalspaviljongen, övervåningen
Medverkande  Anita Falkenen, vd, KRAV.
Maria Forshufvud, vd, Svenskmärkning AB.
Emelie Hansson, Hållbarhetsansvarig, Lidl.
Anders Karlsson, Chefredaktör Transport & Logistik iDag. Kerstin Lindvall, ICA.
Mer information om Fri Köpenskaps program och anmälan


Så blir Sverige ett exportland av hållbar sjömat!

Torsdag 6 juli kl 10.00-10.50

Hållbart fiske och vattenbruk kan ge oss mer inhemsk och mer hälsosam mat och bidra till att omsätta livsmedelsstrategin till verklighet. Genom innovation och affärsutveckling har hållbar sjömat dessutom potential att bli vår nästa stora exportprodukt. Vilka behov har företagen och hur kan politiken hjälpa till? RISE diskuterar med olika aktörer i livsmedelskedjan hur Sverige kan utveckla sjömatssektorn och profilera den som hållbar.

Program – Maritim Mötesplats
Arrangör  RISE Research Institutes of Sweden
Plats  Hamngatan 1, trädgården
Medverkande  Friederike Ziegler, Forskare, RISE. Susanne Ekstedt, Affärs- och företagsutveckling, RISE. Mikael Olenmark Dessalles, Grundare och ägare, Gårdsfisk. Håkan Björklund, Ansvarig Public Affairs, Axfood AB. Maria Forshufvud, VD, Svenskmärkning AB.

Läs mer i RISEs program  &  Almedalsveckan


 

Aktuellt

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Maria Forshufvud intervjuas i artikeln om ursprungsmärkningen. (BILD SvD)

Glädjande ökning av svenskproducerat kött

Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.

Högt förtroende för Sveriges bönder

Konsumenterna litar på Sveriges bönder. Nio av tio har mycket eller ganska stort förtroende för att jordbrukarna producerar bra mat. Det visar en analys av Ipsos, på uppdrag av LRF.