9 av 10 kvinnor vill ha svenskt på julbordet
Julborden lyfter svensk mat, och svensk mat trendar som aldrig förr. I butikshyllor, offentliga kök och på restauranger tar de svenska råvarorna allt större plats.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Julborden lyfter svensk mat, och svensk mat trendar som aldrig förr. I butikshyllor, offentliga kök och på restauranger tar de svenska råvarorna allt större plats.
Läs mer
Föredrar du ett traditionellt svenskt julbord eller ett med all världens rätter? Oavsett vad, kan du titta efter ursprungsmärket Från Sverige och välja utmärkta råvaror och livsmedel.
Läs mer
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.
Läs mer
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens har valt in Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB, som ny ledamot i Jordbruksavdelningen.
Läs mer
Julstjärnan tar revansch! Borta är tråkstämpeln för nu kommer nya svenskodlade sorter, färger och storlekar – titta efter märket Från Sverige. Här ger Blomsterfrämjandet tips.
Läs mer
Genom att anlägga en skalbaggsås och så blommor skyddar man nyttoinsekterna som skalbaggar, bin och humlor från jordbearbetning och bekämpning, skriver Jordbruksverket.
Läs mer
Nu startar LRFs kampanj Jag bryr mig / Tack för att du bryr dig med Emilia Astrenius Widerström som en av frontfigurerna. Med den vill de visa att hållbarhetsfrågorna är viktiga och komplexa.
Läs mer
Enligt en stor undersökning av Livsmedelsföretagen vill svenskarna ha mer svenskt och ekologiskt i matkassen, och viktigast är att det är producerat i Sverige.
Läs mer
Bäst i klassen igen! Sveriges bönder har receptet mot överanvändning av antibiotika, skriver LRF i en artikel. Receptet: Friska djur genom god djuromsorg behöver inte antibiotika.
Läs mer