Hembakade tortillabröd till fredagsmyset
Varför inte imponera med egna tortillas till fredagsmyset? Lätt som en plätt att baka men jättegoda. Sedan kan du fylla dem med det du gillar bäst och variera fyllningarna så att alla kan äta det som passar dem – grönsaker, röror, strimlat kött eller köttfärs, kyckling, fisk och skaldjur, ja allt som lockar en trivsam kväll. Svenska råvaror – all världens mat.
Hembakade tortillabröd
Ca 20 stycken
Tortillas
1,4 l vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
60 g smör
6 dl hett vatten
Så här gör du
Blanda de torra ingredienserna i en degblandare.
Skär smöret i tärningar och blanda ner det.
Häll i det varma vattnet under tiden maskinen är i gång.
Arbeta sedan degen smidig med händerna.
Låt degen vila under en bakduk i 20 min.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela upp degen i 20 bitar.
Forma varje bit till en rund bulle och kavla ut dem ca 3 mm tjocka.
Låt dem vila i 5-10 minuter.
Grädda bröden i en het, torr stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg.
Låt de svalna under en bakduk.
Smaklig måltid!
Längre filmversion & fler filmer Från Sverige!
Mer information
Läs om svenska råvaror
Därför ska du välja svenskt