
Nu blommar det svenskodlat i sommar!
Blomveckorna Från Sverige — två juniveckor med fokus på blommor och växter, kan det bli skönare? Blomsterlandet, Granngården, Mäster Grön och Splendor Plant berättar vad de gör.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Blomveckorna Från Sverige — två juniveckor med fokus på blommor och växter, kan det bli skönare? Blomsterlandet, Granngården, Mäster Grön och Splendor Plant berättar vad de gör.
Läs mer
Wä Handelsträdgård drivs av Hanna Wihlborg och Tintin Jönsson. På Wä Handelsträdgård odlas blommor efter säsong och de erbjuder ett stort utbud av sommarblommor i många olika sorter!
Läs mer
Hos Ljusgårda odlas svensk sallad på ett hållbart sätt året runt. Vi bad Maria Hilleström, marknadsansvarig på Ljusgårda, att berätta mer!
Läs mer
Gudruns har på Södertälje kommuns förfrågan tagit fram mald nötlever för att höja järnhalten i skolmaten. Anna Lindberg, försäljningschef på Gudruns Foodservice, berättar mer.
Läs mer
MAX byter till svensk Grilloumi® — med 50 procent lägre klimatpåverkan än halloumin — i samarbete med Fontana och Norrmejerier. Grilloumi® märks med Mjölk från Sverige.
Läs mer
Svenskmärkning har skrivit avtal med NielsenIQ för att tydligare kunna följa försäljningsutvecklingen av Från Sverige-märkta produkter.
Läs mer
Revision i fokus: Mando Steakhouse i Malmö är den första à la carte–restaurangen som får använda Kött Från Sverige-märkningen. Möt Johan Ryd, köksmästare och delägare.
Läs mer
Green Fries förädlar svensk ekologisk potatis och rapsolja till pommes frites. Här berättar Simon och Fritjof mer om idén bakom Green Fries!
Läs mer
För Leksands Knäckebröd är hållbarhet en tradition. Det senaste i hållbarhetsarbetet är att klimatavtrycket redovisas på förpackningarna. Vi bad Annika Sund berätta mer.
Läs mer