från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-veckorna: Nybergs Deli, Coop, Gunnarshögs Gård, Supernormal Greens

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Vill du veta vad Nybergs Deli, Coop Sverige, Gunnarshögs Gård och Supernormal Green gör under Från Sverige-veckorna 2023? Alla märker de med Från Sverige-märkningen och här berättar vad de gör ute i kommunikationen och ute i butikerna.

Under Från Sverige-veckorna samarbetar livsmedelsbranschen för att lyfta Från Sverige-märkta produkter. Läs mer om Från Sverige-märkt och svenska mervärden!

Det är fjärde året Från Sverige-veckorna arrangeras och i år pågår de mellan den 18 september och den 1 oktober. Vi frågar företag och butikskedjor som ursprungsmärker med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige vad de gör under veckorna för att göra det enkelt för kunderna att hitta märkta varor i butiken. Här kommer svar!


Nybergs Deli

1. Vad gör ni i butik och övrig kommunikation under Från Sverige-veckorna?

— Även i år kommer vår säljkår med 20 säljare att välja ut ca 10 butiker per distrikt och då även samexponera med andra företag som också ingår i samma portfölj som vi. Vi har även centralt bokade kampanjerbjudanden hos kedjorna.

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

— Vi tycker att det är viktigt att värna om det svenska och vill självklart vara med och bidra till att försöka få flera konsumenter att välja det svenska alternativet i första hand.

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?

— Vi har sett en större uppslutning och bättre utfall från butikerna för varje år på den här kampanjen och vår förväntning för i år är såklart att det blir det bästa hittills.

Jimmy Ljung, Nybergs Deli, Olle Nyberg


Coop Sverige

1. Vad gör ni i butik och övrig kommunikation under Från Sverige-veckorna?

– De butiker som anmält intresse i förväg får material skickat direkt från Från Sverige-märkningen och skyltas också upp, övriga kan hämta material för utskrift från vårt intranät, vi pushar i vår ”Kampanjinfo” en månatlig infokanal till samtliga butiker.

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

— För att underlätta för konsument att hitta svenska varor i butik. Och genom märkningen trycka på det som är en del i vårt hållbarhetsarbete; att köpa in från svenskodlat/-producerat och därmed erbjuda våra konsumenter närproducerat och att bland annat kunna välja kött och fågel som i många fall kommer från en djurhållning som är betydligt bättre än på andra ställen i världen, samt stötta svensk livsmedelsindustri.

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?

— Att svenska konsumenter förstår vikten av svenskproducerat för framtiden.

Mattis Bergquist, Coop Sverige AB

Läs Coops pressmeddelande om Från Sverige-veckorna och Smaka på Från Sverige på Stora Coop Bromma Blocks den 29/9 kl. 12-19 och den 30/9 kl. 11-17 .
– Med tydligare butiksexponering gör vi det enklare för våra kunder och medlemmar att göra medvetna val av produkter. Genom att välja till exempel kött och mjölk från Sverige bidrar det till att stärka den svenska livsmedelsproduktionen och den svenska självförsörjningsförmågan. Så kom ihåg att titta efter märket när du handlar, säger Mattis Bergquist, Hållbarhetschef Coop Sverige. Till Coops pressmeddelande


Gunnarshögs Gård

1. Vad gör ni i butik och övrig kommunikation under Från Sverige-veckorna?

— Vi lyfter våra nya Bearnaisesåser med svensk rapsolja och svenska ägg. Finns både som original och med chili. Vi kommer även att exponera lite större förpackningar av rapsolja för de hushåll som använder lite mer olja.

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

— Det ger så mycket mervärde till produkten. Det hjälper också konsumenten att lättare stötta svenskt lantbruk och svenska lantbruksprodukter om Från Sverige-märkningen sitter på förpackningen. Det blir liksom ingen diskussion när de ser märket och vet att det är en garant för svensk mat.

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?

— Vi vill så gärna att våra såser ska få en extra skjuts ut till konsumenterna. Vi är så taggade på hur de kommer att mottagas. För inte så länge sedan vann vi Årets Bonde 2023 och är så himla glada och stolta över att detta pris finns och lyfter primärproducenter lite extra, vi hoppas att detta ska hjälpa till att sprida budskapet om svensk mat ännu mer och vilket coolt jobb vi bönder har. 😊

Anja Persson, Gunnarshögs Gård


Supernormal Greens

1. Vad gör ni i butik och övrig kommunikation under Från Sverige-veckorna?

Vi uppmanar våra återförsäljare att skylta upp salladshyllan inför Från Sverige veckorna, så att det ska synas tydligt för konsument var de kan hitta en svensk hållbar produkt. Vi arbetar aktivt med att sprida fördelarna med svenskodlad sallad i våra digitala kanaler.

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

— Självklart vill märka vår sallad med Från Sverige då den är odlad, skördad och packad här! Märkningen bidrar till att skapa medvetenhet kring produktens ursprung, så att konsumenten kan känna sig trygg med att den är hanterad på ett säkert sätt.

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?

— Vi vill ge konsumenten kunskap och öka intresset för svensk inomhusodlad sallad, så att konsumenten kan göra ett medvetet och hållbart val.

Evelina Karlsson, Supernormal Green 


Mer information

Om Från Sverige-veckorna, pressmeddelande

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige

Om Från Sverige

Minimarknaderna Smaka på Från Sverige artikel och pressmeddelande

Svenska mervärden

Läs om vad andra företag gör under Från Sverige-veckorna 2023

Svenska mervärden — det får du när du köper produkter med märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige

Relaterade inlägg

ketchup

Nu finns det Från Sverige-märkt ketchup i hyllorna

Systrarna Lisa Lönner och Maja Påhlman lanserar nu sitt nya varumärke ”Finaste av” där syftet med det nya varumärket är att öka andelen svenska produkter i matbutikernas hyllor. En av de första produkterna är Från Sverige-märkt ketchup.

knäckbräck

Mackanskost tips på julgodis – knäckbräck

Är du också trött på kladdiga knäckformar som vickar och het knäck på fingrarna? Då tipsar Marcus Frank om att göra knäckbräck på svenska råvaror. Här kan du ta del av receptet.

Det vill svenskarna helst ha på sitt julbord

Det viktigaste i planeringen av julbordet är att maten är svenskproducerad och inte för dyr. Det visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning som du kan ta del av här.