från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-veckorna: Magnussons Petfood

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Våra fyrbenta familjemedlemmar är också uppmärksammade under Från Sverige-veckorna. Hundmaten och kattmaten från familjeföretaget Magnussons Petfood är märkt med Från Sverige och här berättar de om sina aktiviteter under Från Sverige-veckorna 2023.

Under Från Sverige-veckorna samarbetar livsmedelsbranschen för att lyfta Från Sverige-märkta produkter. Läs mer om Från Sverige-märkt och svenska mervärden!

Det är fjärde året Från Sverige-veckorna arrangeras och i år pågår de mellan den 18 september och den 1 oktober. Vi frågar företag och butikskedjor som ursprungsmärker med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige vad de gör under veckorna för att göra det enkelt för kunderna att hitta märkta varor i butiken. Här kommer svar!


Magnussons Petfood

1. Vad gör ni under Från Sverige-veckorna?

— Vi har inlägg och reels dessa två veckor i våra sociala medier för att lyfta Från Sverige-veckorna. Vi var först ut med att ursprungsmärka vår hund- och kattmat och vi är fortfarande det enda företag som har Från Sverige-märkt hund- och kattmat.

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

— Ända sedan 1960 har vi lagat hundmat enligt farmor Ulla Magnussons filosofi. Vi vet att bra råvaror för våra hundar och katter är A och O för deras hälsa, prestation och fysik. Vi värnar om våra husdjur och sätter dem allra först. Därför väljer vi alltid svenska råvaror, trots tuffa perioder med råvarubrist och prishöjningar. Det finns många fördelar med svenska råvaror och svensk tillverkning. Men de främsta för oss är hög kvalité, Sveriges låga antibiotikaanvändning i djurhållningen, unik kontroll och spårbarhet i branschen, mindre koldioxidutsläpp och att stötta Sveriges bönder.

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?

— Vi vill att konsumenten ska förstå att en svensk flagga på en säck med hund eller kattmat inte behöver betyda att det är svenska råvaror i fodret. Idag är vi de enda som märker med Från Sverige, vi uppfyller ursprungsmärkningens kriterier för svenska råvaror i vårt torrfoder och för förädling, förpackning och kontroll. Det förstår tyvärr inte alltid konsumenten, många tror att den svenska flaggan betyder samma sak som Från Sverige-märkningen.

Lina Wijkander, Magnussons Petfood

 

Visste du att…

”… Magnussons är ett svenskt familjebolag som funnits sedan 1960? Grundaren heter Ulla Magnusson och idag är det barnbarnen som driver företaget, med andra ord 3e generationen. Vi är fortfarande ett litet passionerat familjeföretag som lagar hund- och kattmat med omsorg och grundtanke att bra råvaror ger bra mat. När du köper Magnussons kan du därför vara säker på att du ger din hund eller katt svenska råvaror från svenska gårdar man kan lita på.”

Magnussons Petfoods Instagram


Mer information

Om Från Sverige-veckorna, pressmeddelande

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige

Om Från Sverige

Svenska mervärden

Läs om vad andra företag gör under Från Sverige-veckorna 2023

Svenska mervärden — det får du när du köper produkter med märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige

Relaterade inlägg

ketchup

Nu finns det Från Sverige-märkt ketchup i hyllorna

Systrarna Lisa Lönner och Maja Påhlman lanserar nu sitt nya varumärke ”Finaste av” där syftet med det nya varumärket är att öka andelen svenska produkter i matbutikernas hyllor. En av de första produkterna är Från Sverige-märkt ketchup.

knäckbräck

Mackanskost tips på julgodis – knäckbräck

Är du också trött på kladdiga knäckformar som vickar och het knäck på fingrarna? Då tipsar Marcus Frank om att göra knäckbräck på svenska råvaror. Här kan du ta del av receptet.

Det vill svenskarna helst ha på sitt julbord

Det viktigaste i planeringen av julbordet är att maten är svenskproducerad och inte för dyr. Det visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning som du kan ta del av här.