från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tareq Taylors färdigrätter på svenska råvaror

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Tareq Taylors färdigrätter, Maten é klar, är lagade från grunden med svenska råvaror. ”Det är viktig för oss på Maten é klar att visa våra konsumenter att vi stöttar och gynnar den svenska matproduktionen och våra bönder.” säger Tareq. Rätterna tillagas av kockar i restaurangköket i Lund och finns att köpa över hela Sverige. Vi bad Tareq Taylor, grundare till Maten é klar, att berätta mer!

tareq taylor maten é klar

Vad var idén bakom Maten é klar?

– Jag har alltid brunnit för den goda och hälsosamma vardagsmåltiden där mat lagas från grunden. Från början så var idén att vi ville hjälpa äldre människor som inte hade möjlighet eller hade lust att laga mat, att kunna äta riktig mat helt utan konserveringsmedel och artificiella tillsatser. Vi ville göra skillnad och tillföra kvalitet i livet igen, då mat för äldre har varit eftersatt alldeles för länge, berättar Tareq.

Maten é klar erbjuder färdiga maträtter, lagade från grunden med svenska råvaror.

Berätta om era kärnvärden!

– Rätter som alltid är lagade från grunden av riktiga kockar. 100% naturliga råvaror där vi gräver lokalt och kryddar med världen.

Hur jobbar ni med svenska råvaror och var tillagas maten?

– Så längre råvaran finns att få tag på i Sverige så köper vi det från Sverige. Det är ett självklart val att vi väljer svenska produkter i absolut största möjliga grad. De flesta av våra Maten é klar-rätter innehåller över 90% svenska råvaror och tillagas i vårt restaurangkök i Lund.

Färdigrätterna tillagas i restaurangköket i Lund och packas för hand. 

På vilket sätt är ursprungsmärkningen Från Sverige viktig för er?

– Det är viktig för oss på Maten é klar att visa våra konsumenter att vi stöttar och gynnar den svenska matproduktionen och våra bönder. All fisk, fågel, mejeriprodukter och ägg måste vara från Sverige för att kunna få märkas med Från Sverige och det är något vi är väldigt stolta över.

Maten é klar gräver lokalt och kryddar med världen! Här är ett axplock av färdigrätterna som märks med Från Sverige.

Var går det att köpa era färdigrätter?

– Våra färdigrätter finns att köpa runt om i matbutiker över hela Sverige, ICA, Coop, Hemköp mm. Våra rätter går även att köpa på arbetsplatsen med hjälp av Convini samt på resande fot med Snälltåget. Man kan även få våra rätter levererade hem med hjälp av Mathem och Mylla.se.

Ska du ut och resa? Då kan du njuta lagat från grunden med Maten é klar!

Vilken av rätterna är din personliga favorit?

– Min personliga favorit varierar hela tiden, beroende på humör och säsong. Just nu så gillar jag vår husmansbiff och vår coq au vin lite extra mycket.

Coq au vin på kyckling – en fransk klassiker på Tareqs vis.


Om Tareq och Maten é klar

Tareq Taylor är välkänd som krögare, kokboksförfattare, tv-kock och från andra tv-program och sammanhang där han delar med sig av sitt brinnande intresse för matlagning och odling. Maten é klar startade Tareq tillsammans med vänner 2018.


Mer information

Läs mer om maträtterna — Maten é klar

Tareq märker Maten é klar med Från Sverige

Läs mer om Från Sverige-märkningen och svenska mervärden här

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.