från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Danyel Couet om vinsten i Kockarnas kamp

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Det blev Danyel Couet som kammade hem vinsten i Kockarnas kamp efter en spännande duell med Daniel Müllern. Danyels trerätters meny med vinkokta musslor, stekt kalvbiff och parfait imponerade på juryn, som bestod av de tidigare deltagarna.
"Det känns fantastiskt men lite oväntat", säger Danyel om vinsten. Här kan du ta del av hela vinnarintervjun med Danyel och läsa mer om Danyels egna såser som han valt att ursprungsmärka med Från Sverige.

kockarnas kamp

Danyel Couet är årets vinnare av TV4:s Kockarnas kamp – revanschen.

Stort grattis till vinsten! Hur känns det?

– Det känns fantastiskt men lite oväntat. Jag hade inte vinst som mål den här gången utan det var nog mer att jag ville komma lite längre än sist jag deltog i tävlingen för 9 år sedan. Men ju längre in i säsongen jag kom, desto mer växte tävlingshornen ut och då är det svårt att stoppa, berättar Danyel.

Daniel Müllern och Danyel Couet gjorde upp i finalen.

Vad var det som fick dig att ställa upp i Kockarnas kamp i år?

– Enda sen jag åkte ut från programmet 2014 så har jag sagt att om det blir en revanschsäsong så kommer jag medverka. Jag håller alltid mitt ord men jag måste ändå erkänna att när jag stod där första dagen så ångrade jag mig faktiskt lite.

Alla deltagare i Kockarnas kamp – Revanschen.

Vad var den största utmaningen under tävlingen?

– Det var att att samtidigt försöka öppna min sommarkrog på Gotland och försöka driva en restaurang på distans, samtidigt som jag naturligtvis ville prestera mitt bästa i tävlingarna.

Berätta om bakgrunden till dina såser som du lanserat under ditt varumärke ”By Daniel Couet”!

– Mitt mål med såserna var att ta fram Sveriges dyrbaraste såser, framtagna på utvalda ingredienser. För mig handlar det om att såserna ska ha en tät smak, varenda molekyl i såsen ska vara packad med smakupplevelse. Såserna är gjorda på exakt samma sätt som vi gör på restaurangen.

Vilka såser finns i sortimentet just nu?

– Följande såser finns just nu: Béarnaise Original, Béarnaise Jalapeño, Aïoli, Chili Cheese, Chili Aioli och Café de Paris.

Danyels béarnaissås är gjord med äkta smör, äggula från frigående höns, fransk dragon och ekfatslagrad chili.

Hur jobbar du med svenska råvaror?

– Jag försöker alltid att lyfta våra svenska råvaror som i många fall är unika och slår många länder på fingrarna. För mig är kvalitet och hållbarhet det viktigaste och där platsar svenska råvaror väldigt bra in.

Hur kom det sig att du valde att ursprungsmärka såserna med Från Sverige?

– Att ursprungsmärka med Från Sverige var en självklarhet redan från början. Märket är tydligt och gör det enkelt för konsumenterna att hitta.

Var går det att köpa såserna?

– Idag finns såserna på 130 Coop-butiker i Mellansverige samt på 16 utvalda ICA-butiker. Saknar du våra såser i din lokala butik kan man alltid prata med handlaren så kan dom förhoppningsvis ta in oss även i din butik.

Något spännande som händer framåt som du kan dela med dig av?

– Jag har precis tagit över och öppnat upp en ny restaurang – Taverna Brillo. Taverna Brillo tillsammans med min andra restaurang, Allegrine, tar upp mestadels av min tid just nu. Jag har ju svårt att sitta still så till våren kan det nog dyka upp nya saker som fångar mitt intresse.


Det lagade Danyel i finalen

Förrätt

Vinkokta musslor som serverades med en fänkålsgravad gös och en aioliklick på. Det är fräschör, lite krisp, lite hetta och syra. Alla smaker ska blandas och poppa i munnen.

Varmrätt

Stekt kalvbiff med mycket smör, picklad jordärtskocka, broccolini i ugn och en sky på kalv och kyckling för att få lite mer blommighet i den, och spräcka den med lite olivolja och sherryvinäger.

Efterrätt

Tunt skivad rabarber med jordgubbar i olika färger, vaniljkräm och en parfait med smak av citron. I botten en juice gjord på rabarber och jordgubb.


Mer information

Kockarnas kamp – se programmet på TV4

Läs mer om Sveriges dyrbaraste såser by Danyel Couet här

Om Från Sverige-märket

5 anledningar att välja svenskproducerat

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.