![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2018/03/Lillakorvskolan_1_inlägg_1260x860-kopiera-300x205.jpg)
Lilla korvskolan 1: Stångkorv, salsiccia och merguez
Färskkorvar tillverkas av råa köttråvaror och det finns både svenska, som fläskkorv och värmlandskorv, och internationella korvar som salsiccia, merguez, kabanoss och banger.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Färskkorvar tillverkas av råa köttråvaror och det finns både svenska, som fläskkorv och värmlandskorv, och internationella korvar som salsiccia, merguez, kabanoss och banger.
Läs mer
Stort grattis till Anna med Instakontot buon.giorno.principessa. Med din vackra tulpanbild kammade du hem vinsten i vår och Blomsterfrämjandets instagramtävling.
Läs mer
”Vi använder märkningen Från Sverige för att det är en tydlig signal om svamparnas ursprung till konsumenterna i butikerna” säger Mathias Persson vd för Hällestad svamp.
Läs mer
Korv som falukorv, wienerkorv, frukostkorv, prinskorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar, på grund av en mycket finmald, jämn smet, en så kallad emulsion.
Läs mer
Måndagen den 19 februari uppmuntrar Knäckebrödsakademin oss att knastra lite extra med vårt favoritknäckebröd. Vilken sida av knäcket brer du smör på?
Läs mer
Om du tycker om svensk ost ska du passa på att gå på Ostfestivalen i Stockholm i helgen. En ostfest där du kan njuta av svenska ostar gjord av svensk mjölk!
Läs mer
Vecka 7 är Blomsterfrämjandet värdar på Från Sveriges instagramkonto. Blomsterfrämjandet sprider information och inspiration om svenskodlade krukväxter, lökväxter, utplanteringsväxter och tulpaner.
Läs mer
I samarbete lanserar Från Sverige-märkande Aviko Norden och Kronägg två klimatsmarta burgare på svenska råvaror för storhushåll, restauranger och offentlig verksamhet.
Läs mer
Nu lanserar Svenskt Kött Antibiotikaskolan – ett gratis skolmaterial om antibiotikaresistens med 6 lektioner för skolungdomar i högstadiet och gymnasiet och deras lärare.
Läs mer