![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2017/03/applen_shutterstock_80759668_inl_630_430-300x205.jpg)
Branschen sätter mål för livsmedelsstrategin
I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.
Läs mer
Svenska jordgubbar ger mer betalt och därför frestas fuskare att märka om jordgubbar från annat ursprungsland som svenska. Jordbruksverket gör i år cirka 200 kontroller.
Läs mer
Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige.
Läs mer
Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps, som nu gör en stor satsning på lamm.
Läs mer
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ser mycket positivt på märkningen Från Sverige. Här kan du se hans Facebookinlägg i samband med märkets 1-årsdag.
Läs mer
– Jag gläds åt att ursprungsmärkningen Från Sverige har varit så framgångsrik under första året, säger Karin Brynell, ordförande i Svenskmärkning, vd Svensk Dagligvaruhandel.
Läs mer