
”Revisioner håller systemen fräscha”
– Det är positivt med regelbundna kontroller. Det gör att vi håller våra system fräscha, säger Philip Hirschman på charkföretaget Jojjen.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
– Det är positivt med regelbundna kontroller. Det gör att vi håller våra system fräscha, säger Philip Hirschman på charkföretaget Jojjen.
Läs mer
Det är enkelt att förbereda sig. Reglerna och hur de ska tolkas hittar man med ett knapptryck på ”Från Sveriges” hemsida, säger Roger Alm på certifieringsorganet Kiwa.
Läs mer
Varför görs stickprovsrevision, vem gör dem och var kan jag läsa mer? Tre snabba svar på de vanligaste frågorna får du här av Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning.
Läs mer
Nu kan även odlad och vildfångad fisk och skaldjur märkas med Från Sverige. Fångsten ska bland annat vara landad i svenska hamnar. Läs mer om vilka regler som gäller.
Läs mer
Svenskproducerade drycker kan nu ansöka om ursprungsmärkningen Från Sverige. Vattnet och alla råvaror i drycken vara svenska för att få märka, men det finns undantag.
Läs mer
För att göra det enkelt att jobba med märkningen, har vi digitaliserat administrationen och kommunikationen. Det gör frånsverige.se till både ett arbetsverktyg och levande dokument.
Hela historien