från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht gillar!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ser mycket positivt på ursprungsmärkningen Från Sverige, vilket han berättar i detta inlägg på sin Facebooksida i samband med märkningens 1-årsdag den 20 april 2017.

Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht skriver:

”Nu har Från Sverige-märkningen funnits i ett år. Det är ett mycket bra och viktigt initiativ från branschen.
Det hjälper de konsumenter som vill välja svenskproducerade varor, som kött eller fisk, och jag gillar det starkt.
Fler i hela världen börjar få upp ögonen för svenska livsmedel. Det är viktigt och kan leda till fler jobb och hållbar tillväxt i hela vårt land.”

Se filmen från Facebook här

 


 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.