
Svenskarna vill ha mer svenskt i matkassen
Enligt en stor undersökning av Livsmedelsföretagen vill svenskarna ha mer svenskt och ekologiskt i matkassen, och viktigast är att det är producerat i Sverige.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Enligt en stor undersökning av Livsmedelsföretagen vill svenskarna ha mer svenskt och ekologiskt i matkassen, och viktigast är att det är producerat i Sverige.
Läs mer
I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.
Läs mer
Svenska jordgubbar ger mer betalt och därför frestas fuskare att märka om jordgubbar från annat ursprungsland som svenska. Jordbruksverket gör i år cirka 200 kontroller.
Läs mer
Idag godkändes Sånga-Säby Hotell & Konferens AB, på Ekerö utanför Stockholm, som första konferensanläggning att använda ursprungsmärkningen Kött från Sverige.
Läs mer
Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps, som nu gör en stor satsning på lamm.
Läs mer
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ser mycket positivt på märkningen Från Sverige. Här kan du se hans Facebookinlägg i samband med märkets 1-årsdag.
Läs mer