från sverige

Tillbaka

KLS Ugglarps satsar på svenskt lammkött

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps i sin egna tidning. Marknadens utveckling är viktig för det svenska köttet och därför gör KLS Ugglarps nu en stor satsning på lamm med ledorden tillväxt, resurser och ökad aktivitet.

Historiskt sett har lammverksamheten inte varit något som KLS Ugglarps har satsat på, men nu är det dags för en förändring. Efterfrågan på lamm ökar och utvecklingspotentialen inom området är stor.

KLS Ugglarps lägger mycket tid och omsorg på långsiktiga relationer och arbetar ständigt för att ha en personlig och nära kontakt med gårdarna. I samband med den nya lammsatsningen har det därför anställts en ny inköpare och affärsansvarig för lamm, som kommer att arbeta heltid med lammfrågan. Med en ny ansvarig hoppas företaget få ett bättre samarbete inom värdekedjan, som i sin tur ska generera nya koncept och lösningar som långsiktigt ska ge ökad lönsamhet inom området.

Det ska även arbetas mer aktivt med olika produktions – och utvecklingsprojekt för att öka tillväxten på gårdarna. KLS Ugglarps ser en stor potential för svenska lammproducenter att öka både efterfrågan och höja kunskapen om lammkött i Sverige.

#SvensktKött

Aktuellt

Se vårt seminarie från Almedalen

Nu kan ni se filmen från vårt seminarie: Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat – varför är det så?

Prova recept från vår broschyr: Utmärkt Gott

Recept och inspiration på svenska råvaror. Testa exempelvis Från Sverige-drinken gjord på rabarber och rödbetor. Broschyren beställer du kostnadsfritt!

Allt fler köper svensk mat i affären

Sju av tio svenskar väljer helst svenskproducerad och efterfrågar även närproducerad mat i högre utsträckning visar en färsk Sifo-undersökning.