Köttkonsumtionen minskar – det svenska köttet ökar
Konsumenterna föredrar kött som kommer från svenska gårdar. Sverige har en hållbar djuruppfödning och trenden för svenskt kött gör att bönder tror på framtiden och vågar satsa.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Konsumenterna föredrar kött som kommer från svenska gårdar. Sverige har en hållbar djuruppfödning och trenden för svenskt kött gör att bönder tror på framtiden och vågar satsa.
Läs mer
Färskkorvar tillverkas av råa köttråvaror och det finns både svenska, som fläskkorv och värmlandskorv, och internationella korvar som salsiccia, merguez, kabanoss och banger.
Läs mer
Stort grattis till Anna med Instakontot buon.giorno.principessa. Med din vackra tulpanbild kammade du hem vinsten i vår och Blomsterfrämjandets instagramtävling.
Läs mer
”Vi använder märkningen Från Sverige för att det är en tydlig signal om svamparnas ursprung till konsumenterna i butikerna” säger Mathias Persson vd för Hällestad svamp.
Läs mer
Korv som falukorv, wienerkorv, frukostkorv, prinskorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar, på grund av en mycket finmald, jämn smet, en så kallad emulsion.
Läs mer
Måndagen den 19 februari uppmuntrar Knäckebrödsakademin oss att knastra lite extra med vårt favoritknäckebröd. Vilken sida av knäcket brer du smör på?
Läs mer