![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2018/10/Aretskock-2018-3-300x205.jpg)
Upprop för mer svenska råvaror gör skillnad
Det är viktigt att branschen krokar arm för att säkra en långsiktigt hållbar svensk livsmedelsproduktion efter torkan i somras. Se filmen från paneldebatten på Årets Kock.
Läs mer och se filmen
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Det är viktigt att branschen krokar arm för att säkra en långsiktigt hållbar svensk livsmedelsproduktion efter torkan i somras. Se filmen från paneldebatten på Årets Kock.
Läs mer och se filmen
Att äggen ska vara svenska är självklart. Märket Från Sverige gör det enkelt för konsumenten, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på Svenska Ägg.
Läs mer
Nu är det säsong för svenskt höstlamm. Lamm var också en av huvudråvarorna under Årets Kock 2018. Här är kolgrillad lammytterfilé av årets vinnare David Lundqvist.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Andreas Hedlund, vinnare Årets Kock 2002, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Andreas recept med SRB mjölkko och svenska råvaror.
Läs mer
I Från Sveriges monter med Äppelriket bjöds kockar och matintresserade på kunskap, äppel- och mustprovning i äppellunden med vackra äppelträd, där Från Sverige-märket dinglade.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Thomas recept med SRB mjölkko och vegetariskt alternativ med svamp.
Läs mer