
Solgula fält och gyllengul rapsolja med Omega 3 & 6
I Sverige är vår vanligaste oljeväxt raps och blomman ger oss vackra solgula fält. Den goda, gyllengula rapsolja är rik på Omega 3 och Omega 6 och kan vara varm- eller kallpressad.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
I Sverige är vår vanligaste oljeväxt raps och blomman ger oss vackra solgula fält. Den goda, gyllengula rapsolja är rik på Omega 3 och Omega 6 och kan vara varm- eller kallpressad.
Läs mer
Nu ökar antalet märkta matvaror i butikerna så att du enklare kan välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter när du handlar – och det blir fler varje dag så titta efter märket!
Läs mer
Jordgubben är Sveriges populäraste bär, tätt följd av hallon och blåbär. Den nordiska sommaren, med långa, ljusa dagar och korta, svala nätter utvecklar den aromatiska smaken.
Mer om jordgubbar
Visst smakar grillat lite extra gott! De flesta av oss har våra favoriter – korv, biff, hamburgare, grönsaker, ost, fisk eller kyckling. Läs mer om hur du lyckas med köttet på grillen.
Läs mer
Tomaten toppar listan över populära grönsaker i Sverige. Vi äter 10 kilo per person om året och vår odling står för cirka 13% av konsumtionen. Tomater smakar mest när de är rumsvarma.
Mer om tomater
Till allas glädje väntas i år en rekordskörd av Sveriges mest populära bär – jordgubben. Och det precis lagom till att njutas vid skolavslutningar, student och midsommar.
Läs mer