
Kött från Sverige ersätter märket Svenskt kött
För kött och charkuterier används märket Kött från Sverige. Det ersätter märket Svenskt kött som fasas ut runt årsskiftet 2016/2017.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
För kött och charkuterier används märket Kött från Sverige. Det ersätter märket Svenskt kött som fasas ut runt årsskiftet 2016/2017.
Läs mer
Den 20 april var det premiär för varor märkta med den nya frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige och Kött från Sverige i butikerna.
Till bilderna
God, näringsrik och hälsosam mat får dig att må bra både i kroppen och sinnet. För att skapa en sund livsstil behöver du hitta ditt sätt att göra hälsosamma val som funkar i vardagslivet.
Mer om mat och hälsa
I alla tider har kreativa matlagare tagit vara på influenser från andra länder och kombinerat dessa med lokala råvaror. Läs om livsmedelsindustrins förändring under 100 år.
Om produktionshistoria
Ett lands matkultur är resultatet av kreativa människor, råvaror som passar klimatet och smarta konserveringsmetoder. Hur har utvecklingen sett ut i Sverige genom åren?
Mer om historien
Att laga all världens mat med svenska råvaror är inget nytt. I alla tider har kreativa matlagare tagit vara på influenser från andra länder och kombinerat dessa med våra lokala råvaror.
Hela historien