![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2017/10/Lamm_styckningsschema_inlagg_630x430-300x205.jpg)
Lammkött – mycket mer än stek, filé och kotlett.
Det finns många lammdelar att välja på i butiken. Vilken är din favorit? Stek, filé, rostbiff, racks, bog eller färs? Här är de vanligaste delarna, vad de bäst används till och recept.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Det finns många lammdelar att välja på i butiken. Vilken är din favorit? Stek, filé, rostbiff, racks, bog eller färs? Här är de vanligaste delarna, vad de bäst används till och recept.
Läs mer
Ingenting går upp mot den första färskpotatisen! Men visste du att primörpotatisen är först ut, följd av färsk-, sommar- och vinterpotatis. Vi reder ut begreppen.
Mer om potatis
För att öka intresset ytterligare för det svenska lammköttet kommer HKScan, Svenskt Kött, Svenskmärkning och Handelns aktörer etablera en årlig lammvecka med start nu i år.
Läs mer
Varför heter det höstlamm? När övergår ett lamm till att bli ett får? Vad äter de? Hur stor uppfödning har vi? Hur påverkar den svenska djurvälfärden lammen och fåren? Här är svar på frågor om svenska lamm och får.
Läs mer
Lammlägg är en perfekt detalj att laga sous vide. I den här filmen ger Matgeek sina bästa tips för härligt höstiga lammlägg. Du får också fler lammrecept från Svenskt Kött att inspireras av nu när det är högsäsong för höstlamm.
Läs mer
Hör du till dem som älskar lamm? Då ska du passa på nu när det är säsong för svenskt färskt höstlamm. Lammen har betat i hagarna med fåren hela sommaren, och ger ett smakrikt och mört kött med många mervärden.
Läs mer