från sverige

Tillbaka

Lammlägg sous vide à la Matgeek

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Lammlägg är en perfekt detalj att laga sous vide. Här ger Matgeek sina bästa tips för härligt höstiga lammlägg, i samarbete med Svenskt Kött.

Lammlägg är lammets framben eller bakben. Styckdetaljen har egenskaper liknande bogens och bör tillagas länge på låg temperatur för att bli riktigt mört. Sous vide är alltså en perfekt tillagningsmetod för läggen, fast det går såklart lika bra att bräsera köttet eller använda till en gryta.

Se Matgeek laga lammlägg

Matgeeks tips

  • Planera i förväg. Köttet tillagas under 24 timmar.
  • Lägg ner ett lammlägg i en vakuumpåse tillsammans med timjan, rosmarin, en vitlöksklyfta, smör och salt.
  • Tänk på att samla ingredienserna utan onödiga luftfickor längst ner i påsen.
  • Kör påsen i en vakuumpackare.
  • Stoppa ner påsen i ett vattenbad med en sous vide-cirkulator och låt ligga i 24 timmar.
  • Ta bort hinnan som sitter runt läggen.
  • Sätt in i ugnen på 250 grader för att få yta.
  • Plocka ut när läggen har fått färg.
  • Servera med rosmarinpotatis och skyn som blev kvar i vakuumpåsen.

Lycka till!


Mer information

Fler härliga lammrecept får du här Svenskt kötts lammrecept

Tips, inspiration och Fredrik Erikssons citrondoftande lammfärsbullar

Nu är det högsäsong för höstlamm!

Aktuellt

Tulpanens dag – filmen, fotona & tävlingen!

Tack alla som kom och njöt av svenskodlade tulpaner på Tulpanens dag igår. Det blev en vårlig dag som firades för 28 året i Sverige. Tävla, se Nyhetsmorgonfilmen och foton!

SLU får FN-uppdrag om antibiotikaresisten

Sverige mycket höga internationella anseende inom låg antibiotikaanvändning och god djurhälsa. Nu får Sveriges lantbruksuniversitet FN-uppdrag kring antibiotikaresistens.

Vi firar Tulpanens dag på Centralstationen!

Vi firar Tulpanens dag, måndag 15 januari, med svenskodlade tulpaner som sprider glädje och vårkänsla på Centralstationen i Stockholm tillsammans med Blomsterfrämjandet.