från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Lammlägg sous vide à la Matgeek

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument

Lammlägg är en perfekt detalj att laga sous vide. Här ger Matgeek sina bästa tips för härligt höstiga lammlägg, i samarbete med Svenskt Kött.

Lammlägg är lammets framben eller bakben. Styckdetaljen har egenskaper liknande bogens och bör tillagas länge på låg temperatur för att bli riktigt mört. Sous vide är alltså en perfekt tillagningsmetod för läggen, fast det går såklart lika bra att bräsera köttet eller använda till en gryta.

Se Matgeek laga lammlägg

Matgeeks tips

  • Planera i förväg. Köttet tillagas under 24 timmar.
  • Lägg ner ett lammlägg i en vakuumpåse tillsammans med timjan, rosmarin, en vitlöksklyfta, smör och salt.
  • Tänk på att samla ingredienserna utan onödiga luftfickor längst ner i påsen.
  • Kör påsen i en vakuumpackare.
  • Stoppa ner påsen i ett vattenbad med en sous vide-cirkulator och låt ligga i 24 timmar.
  • Ta bort hinnan som sitter runt läggen.
  • Sätt in i ugnen på 250 grader för att få yta.
  • Plocka ut när läggen har fått färg.
  • Servera med rosmarinpotatis och skyn som blev kvar i vakuumpåsen.

Lycka till!


Mer information

Fler härliga lammrecept får du här Svenskt kötts lammrecept

Tips, inspiration och Fredrik Erikssons citrondoftande lammfärsbullar

Nu är det högsäsong för höstlamm!

Relaterade inlägg

Företagsinbjudan: Uppstartsmöte för Från Sverige-veckorna 2024!

Är du märkesanvändare? Då är det dags att boka in Från Sverige-veckorna 2024 om du inte redan har gjort det. Välkommen till uppstartsmöte fredagen den 19 april.

Företagsinbjudan: Smaka på Från Sverige minimarknad 2024

Minimarknaderna Smaka på Från Sverige 2024 är en aktivitet i utvalda butiker i samband med Från Sverige-veckorna. Nu bjuder vi in intresserade företag att vara med.

skyddade beteckningar

Här är alla livsmedel med skyddade beteckningar

Vad har Kalix löjrom, Svecia och falukorv gemensamt? Jo, de alla har skyddade beteckningar! De beteckningar som är skyddade får bara användas vid märkning av livsmedel som framställs enligt särskilda recept och vissa andra villkor. Lär dig mer här!