från sverige

Tillbaka

Lammlägg sous vide à la Matgeek

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Lammlägg är en perfekt detalj att laga sous vide. Här ger Matgeek sina bästa tips för härligt höstiga lammlägg, i samarbete med Svenskt Kött.

Lammlägg är lammets framben eller bakben. Styckdetaljen har egenskaper liknande bogens och bör tillagas länge på låg temperatur för att bli riktigt mört. Sous vide är alltså en perfekt tillagningsmetod för läggen, fast det går såklart lika bra att bräsera köttet eller använda till en gryta.

Se Matgeek laga lammlägg

Matgeeks tips

  • Planera i förväg. Köttet tillagas under 24 timmar.
  • Lägg ner ett lammlägg i en vakuumpåse tillsammans med timjan, rosmarin, en vitlöksklyfta, smör och salt.
  • Tänk på att samla ingredienserna utan onödiga luftfickor längst ner i påsen.
  • Kör påsen i en vakuumpackare.
  • Stoppa ner påsen i ett vattenbad med en sous vide-cirkulator och låt ligga i 24 timmar.
  • Ta bort hinnan som sitter runt läggen.
  • Sätt in i ugnen på 250 grader för att få yta.
  • Plocka ut när läggen har fått färg.
  • Servera med rosmarinpotatis och skyn som blev kvar i vakuumpåsen.

Lycka till!


Mer information

Fler härliga lammrecept får du här Svenskt kötts lammrecept

Tips, inspiration och Fredrik Erikssons citrondoftande lammfärsbullar

Nu är det högsäsong för höstlamm!

Aktuellt

Magasin Svenskt lyfter svenska mervärden

Målet med Magasin Svenskt är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden. Ladda ned Magasin Svenskt här.

Äppelpaj på grillen – sommarens bästa efterrätt

Äppelpaj med svenska äpplen på grillen är en toppenavslutning på en skön sommarkväll. Visst är det perfekt att utnyttja grillvärmen när maten är klar och glöden är som bäst.

Märket Från Sverige fyller 2 år idag!

Hurra! Idag är det två år sedan Från Sverige lanserades – det firar vi med förstås med tårta! Tack alla alla som är med och lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter.