från sverige

Tillbaka

Lammlägg sous vide à la Matgeek

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Lammlägg är en perfekt detalj att laga sous vide. Här ger Matgeek sina bästa tips för härligt höstiga lammlägg, i samarbete med Svenskt Kött.

Lammlägg är lammets framben eller bakben. Styckdetaljen har egenskaper liknande bogens och bör tillagas länge på låg temperatur för att bli riktigt mört. Sous vide är alltså en perfekt tillagningsmetod för läggen, fast det går såklart lika bra att bräsera köttet eller använda till en gryta.

Se Matgeek laga lammlägg

Matgeeks tips

  • Planera i förväg. Köttet tillagas under 24 timmar.
  • Lägg ner ett lammlägg i en vakuumpåse tillsammans med timjan, rosmarin, en vitlöksklyfta, smör och salt.
  • Tänk på att samla ingredienserna utan onödiga luftfickor längst ner i påsen.
  • Kör påsen i en vakuumpackare.
  • Stoppa ner påsen i ett vattenbad med en sous vide-cirkulator och låt ligga i 24 timmar.
  • Ta bort hinnan som sitter runt läggen.
  • Sätt in i ugnen på 250 grader för att få yta.
  • Plocka ut när läggen har fått färg.
  • Servera med rosmarinpotatis och skyn som blev kvar i vakuumpåsen.

Lycka till!


Mer information

Fler härliga lammrecept får du här Svenskt kötts lammrecept

Tips, inspiration och Fredrik Erikssons citrondoftande lammfärsbullar

Nu är det högsäsong för höstlamm!

Aktuellt

Svenskmärknings vd efter torkan: ”Håll i och håll ut”

”Hela livsmedelskedjan behöver samarbeta mer efter sommarens torka” säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, i en intervju i Livsmedel i Fokus.

Fyll på med svenskodlade utplanteringsväxter

Nu i augusti är det dags att uppdatera utplanteringsväxterna på balkongen, uteplatsen och trädgården, och det finns ett brett härligt utbud av svenskodlat i butikerna.

Med passion för svenskodlade växter

Välj växter och blommor som odlas av svenska handelsträdgårdar och plantskolor, så väljer du härliga hållbara växter och stödjer det svenska hantverket. Siffror och fakta om svensk odling.