
Härryda Karlsson märker med Kött från Sverige
För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige.
Läs mer
Nu går Max hamburgerrestauranger över från märket Svenskt kött till nya Kött från Sverige. För Richard Bergfors, vd, är det ingen tvekan om att ursprungsmärkning är viktigt.
Läs mer
Det är viktig med en tydlig ursprungsmärkning som Kött från Sverige tycker Jonas Tunestål, vd för slakteriet KLS Ugglarps. Både för att hjälpa kunderna och värna om lantbruksföretagen.
Läs mer
I Sverige är vår vanligaste oljeväxt raps och blomman ger oss vackra solgula fält. Den goda, gyllengula rapsolja är rik på Omega 3 och Omega 6 och kan vara varm- eller kallpressad.
Läs mer
Nu ökar antalet märkta matvaror i butikerna så att du enklare kan välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter när du handlar – och det blir fler varje dag så titta efter märket!
Läs mer
Jordgubben är Sveriges populäraste bär, tätt följd av hallon och blåbär. Den nordiska sommaren, med långa, ljusa dagar och korta, svala nätter utvecklar den aromatiska smaken.
Mer om jordgubbar