Ugnsbakade tomater med färska örter
Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Trolla fram tomaternas härliga smaker tillsammans med färska örter i ugnen och ät dem rakt upp och ned, ha dem som tillbehör eller som bufférätt när du bjuder många. Du kan prova dig fram med andra svenska örter och hela bredden av svenska tomatsorter för att få fram olika smaker, färger och former. Svenska råvaror – all världens mat!
Ugnsbakade tomater med färska örter
4 port
500 g cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
3 msk olivolja
flingsalt
malen svartpeppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper, dela några av tomaterna på mitten.
Skiva vitlöken och fördela skivorna över tomaterna.
Lägg på timjan och ringla på olivoljan.
Sätt in plåten på falsen näst längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut plåten och strö över flingsalt och malen svartpeppar.
Servera direkt från plåten eller lägg upp dem på ett serveringsfat.
Smaklig måltid!
Längre filmversion & fler filmer Från Sverige!
Mer information
Läs mer om odling av svenska tomater
Mer om nyskördade svenska tomater