från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Sommartårta av Astrid Nordin – här är receptet

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Recept

Finns det något bättre än en sommartårta med massa jordgubbar? Perfekt på midsommar och sommarens andra festliga tillfällen! Astrid Nordin sommartårta innehåller fluffig och perfekt syrlig rabarberkräm och är toppad med Från Sverige-märkta jordgubbar! Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid gjorde tårtan.

Sommartårta med rabarberkräm och färska jordgubbar

Tårtbotten:

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen

Fyllning:

250 g rabarber
2 msk vatten
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde

Övrigt:

citronmeliss
1,5 liter jordgubbar
3,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Tårtbotten:

Sätt ugnen på 200˚ C. Smörj en rund sockerkaksform, ströa med ströbröd.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta blandningen och vänd försiktigt ned den i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt svalna.

Fyllning:

Skär rabarbern i bitar och koka upp i en kastrull med 3 msk socker, 2 msk vatten och 1 tsk vaniljsocker. Koka kompotten på svag värme i ca 10 min. Ställ den sedan att svalna, den ska vara helt kall när grädden blandas i. Vispa grädden (1,5 dl) och vänd ner den i kompotten.
Skär hälften av jordgubbarna i tärningar, vispa grädden. Dela tårtbotten i tre delar.

Lägg hälften av rabarberkrämen på den understa bottnen och sedan hälften av de tärnade jordgubbarna. Upprepa på den andra tårtbottnen och lägg på den översta bottnen. Dekorera tårtan med vispad grädde, jordgubbar och citronmeliss och servera!


@astridnrdn I betalt samarbete med @fransverige ♬ originalljud – astrid nordin

Fler recept av Astrid Nordin

Recept 1 – Ryggbiff med potatismos, grönkålschips & gräddsås
Recept 2 – Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi & aioli
Recept 3 – Pulled pork burgare med coleslaw
Recept 4 – Vårig ärtpasta
Recept 5 – Biffsallad med havreris


Om Från Sverige

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.


Mer information

Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin

Här hittar du Astrid Nordin på TikTok

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.