från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Astrid Nordins biffsallad med havreris

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Recept

Här är Astrid Nordins recept på biffsallad med havreris, entrecôte och säsongens primörer. Toppas med inlagd gul lök, rostad vitlöksmajonnäs och örtdressing. Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid tillagade rätten.

Biffsallad

Du behöver:

2,5 dl havreris
400 g entrecôte, hel bit
100 g rädisor
100 g ärtskott
150 g valfri sallat
400 g tomater
rapsolja
salt
svartpeppar

Inlagd gul lök:

2 gula lökar
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten

Rostad vitlöksmajonnäs:

1 vitlök
1 tsk rapsolja
1,5 dl majonnäs
salt
svartpeppar

Örtdressing:

1 dl olivolja
1 tsk vinäger
1 vitlöksklyfta, skalad
1/2 kruka basilika, hackad
1/2 kruka gräslök, hackad
salt
svartpeppar

Gör så här:

Inlagd gul lök:

Skala och skiva den gula löken tunt. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig. Lägg löken och lagen i en förslutningsbar burk och ställ åt sidan.

Rostad vitlöksmajonnäs:

Sätt ugnen på 180˚. Skär av en bit av toppen på vitlöken och häll på olja och salt. Lägg vitlöken i aluminiumfolie och tillaga i ca 40 minuter. Låt vitlöken svalna och kläm ur innehållet. Blanda med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Örtdressing:

Mixa olivolja, vinäger, vitlök, basilika och gräslök till en örtolja i en matberedare eller mixer och smaka av med salt och peppar.

Lägg tomaterna på en plåt och häll på olja, salt och svartpeppar. Tillaga i ugn (180˚) ca 25 minuter. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Stek köttet i rapsolja med salt och peppar tills det når innertemperatur 54-58 grader (medium), låt vila i ca 10 min och skär i skivor. Skiva rädisa och blanda med havreris, ärtskott, sallat, inlagd lök och örtdressing. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med kött, tomater och majonnäs.

Klart att servera!


@astridnrdn I betalt samarbete med @fransverige ♬ originalljud – astrid nordin

Fler recept av Astrid Nordin

Recept 1 – Ryggbiff med potatismos, grönkålschips & gräddsås
Recept 2 – Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi & aioli
Recept 3 – Pulled pork burgare med coleslaw
Recept 4 – Vårig ärtpasta


Om Från Sverige

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.


Mer information

Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin

Här hittar du Astrid Nordin på TikTok

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.