Vårig ärtpasta – recept av Astrid Nordin
Nu finns det äntligen Från Sverige-märkt pasta gjord på durumvete från svenska gårdar! Från Sverige-märkt pasta har sluppit långa transporter och har ett betydligt lägre klimatavtryck än importerad. Här är Astrids recept på ärtpasta – en enkel, god och vårig pastarätt gjord på svenska råvaror. Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid tillagade rätten.
Ärtpasta
Du behöver:
300 g pasta, valfri sort, märkt med Från Sverige
3 dl frysta, gröna ärter, svenskodlade
1/2 dl rapsolja
80-100g vällagrad Präst®- ost
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här:
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Tina de frysta ärterna. Mixa dem med olja och ost i en matberedare eller med stavmixer.
3. Skala och skär vitlöken i tunna skivor, fräs dem i smör i en gryta i ett par minuter.
4. Tillsätt ärtröran och crème fraiche.
5. Häll av den kokta pastan, spara lite av kokvattnet. Rör ner pastan i ärtröran och tillsätt kokvatten till lagom konsistens.
6. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med riven prästost och njut!
@astridnrdn I betalt samarbete med @fransverige ♬ originalljud – astrid nordin
Fler recept av Astrid Nordin
Recept 1 – Ryggbiff med potatismos, grönkålschips & gräddsås
Recept 2 – Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi & aioli
Recept 3 – Pulled pork burgare med coleslaw
Om Från Sverige
Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.
Mer information
Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin
Här hittar du Astrid Nordin på TikTok