från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Plåtmat med grilloumi Från Sverige – Astrid Nordin

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vardagssmart med "plåtmat" där hela middagen tillagas i en ugnsform. Hacka, blanda, krydda och skjutsa in rotfrukter och grilloumi i ugnen medan du fixar en aioli att servera till. Grilloumi märkt med Från Sverige eller Mjölk från Sverige är gjord på 100% svensk mjölk och är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid tillagade rätten.

Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi och aioli

4 port

Du behöver:

400 g grilloumi
500 gram potatis, fast sort
2 morötter
2 rödbetor
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor, skalade
3 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Aioli

1 ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, skalad
salt
svartpeppar

Gör så här:

Plåtmaten

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skala potatis, morötter, rödbetor och lök. Skär dem i ungefär lika stora bitar. Det behöver inte vara så himla noggrant eftersom vi vill åt den rustika känslan.
  3. Fördela bitarna samt vitlöksklyftor och grilloumi i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och strö över lite salt och svartpeppar.
  4. Sätt in plåten i mellersta delen av ugnen. Baka i cirka 30 minuter tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg. Gör aiolin under tiden. Före serveringen: skär osten i skivor.

Aioli

  1. Lägg ägg, olja, vinäger, senap och en hel vitlöksklyfta i en mixerbägare eller en hög och smal bunke.
  2. Använd stavmixer. Ställ ned mixern i bunkens botten. Starta mixern och dra den mycket sakta uppåt.
  3. Tillsätt eventuellt mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av med salt och peppar.

Därför ska du välja Från Sverige-märkt grillost

Från Sverige-märkt grillost har fått ett rejält uppsving efter medierapporteringen om Cyperns överanvändning av antibiotika. Här kan du läsa om varför du ska välja en Från Sverige-märkt grillost och vilka företag och mejerier som har Från Sverige-märkt grillost i sitt sortiment!

Från Sverige-märkt grillost svensk grillostTitta efter märket Från Sverige eller Mjölk från Sverige så kan du vara säker på att osten är gjord på 100% svensk mjölk och är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


@astridnrdn

I betalt samarbete med @Från Sverige-märket ❤️ Vad är grilloumi? HÄR har vi svaret! PUSS!❤️

♬ originalljud – astrid nordin


Om Från Sverige

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.


Mer information

Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin

Här hittar du Astrid Nordin på TikTok

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Därför ska du välja Från Sverige-märkt grillost

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.