Pulled pork burgare – recept av Astrid Nordin
Här är Astrids recept på pulled pork burgare med coleslaw. Receptet kräver lite tidsplanering då köttet ska lagas länge på en låg temperatur, men å andra sidan sköter det sig helt själv när köttet väl är i ugnen. Resultatet blir värt väntan! Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid tillagade rätten.
Pulled pork burgare
Du behöver:
Pulled pork
ca 1 kg fläskkarré
2 msk neutral rapsolja (till stekning)
2 gula lökar, skalade och skivade
5 vitlöksklyftor, skalade
1 röd chili, finhackad
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 dl barbeque-sås
33 cl öl
3 dl vatten
salt och svartpeppar
Coleslaw med äpple
200 g vitkål
1 salladslök
1 äpple, t ex Ingrid Marie
1/2 morot
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Övriga tillbehör
Hamburgerbröd
Salladsblad
Rödlök
Gör så här:
Pulled Pork
- Strö salt och peppar på karrén och stek den hastigt i olja så att den får färg runt om.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme under lock i 4–5 timmar.
- Lyft över köttet till en form. Dra isär det med hjälp av två gafflar, slå över ca 2 dl av såsen från grytan.
Coleslaw
- Skär vitkål och salladslök i fina strimlor. Riv äpplet och moroten. Lägg allt i en skål.
- Blanda ner crème fraiche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Burgarna
- Stek hamburgerbrödet tills det blir gyllenbrunt.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
- Bygg ihop burgaren med salladsblad på brödet och därefter köttet. Toppa med rödlök och coleslaw. Servera med chips eller pommes.
@astridnrdn I betalt samarbete med @fransverige ♬ originalljud – astrid nordin
Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige
I receptet använder sig Astrid av fläskkarré märkt med Kött från Sverige. Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Här kan du ta del av 5 anledningar till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar kött och charkuterier.
Fler recept av Astrid Nordin
Recept 1 – Ryggbiff med potatismos, grönkålschips & gräddsås
Recept 2 – Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi och aioli
Om Från Sverige
Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.
Mer information
Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin
Här hittar du Astrid Nordin på TikTok