från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Pulled pork burgare – recept av Astrid Nordin

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Recept

Här är Astrids recept på pulled pork burgare med coleslaw. Receptet kräver lite tidsplanering då köttet ska lagas länge på en låg temperatur, men å andra sidan sköter det sig helt själv när köttet väl är i ugnen. Resultatet blir värt väntan! Här nedan kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Astrid tillagade rätten.

pulled pork burgare

Pulled pork burgare

Du behöver:

Pulled pork
ca 1 kg fläskkarré
2 msk neutral rapsolja (till stekning)
2 gula lökar, skalade och skivade
5 vitlöksklyftor, skalade
1 röd chili, finhackad
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 dl barbeque-sås
33 cl öl
3 dl vatten
salt och svartpeppar

Coleslaw med äpple
200 g vitkål
1 salladslök
1 äpple, t ex Ingrid Marie
1/2 morot
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Övriga tillbehör
Hamburgerbröd
Salladsblad
Rödlök

Gör så här:

Pulled Pork

  1. Strö salt och peppar på karrén och stek den hastigt i olja så att den får färg runt om.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme under lock i 4–5 timmar.
  3. Lyft över köttet till en form. Dra isär det med hjälp av två gafflar, slå över ca 2 dl av såsen från grytan.

Coleslaw

  1. Skär vitkål och salladslök i fina strimlor. Riv äpplet och moroten. Lägg allt i en skål.
  2. Blanda ner crème fraiche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Burgarna

  1. Stek hamburgerbrödet tills det blir gyllenbrunt.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Bygg ihop burgaren med salladsblad på brödet och därefter köttet. Toppa med rödlök och coleslaw. Servera med chips eller pommes.

@astridnrdn I betalt samarbete med @fransverige ♬ originalljud – astrid nordin


Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

I receptet använder sig Astrid av fläskkarré märkt med Kött från Sverige. Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Här kan du ta del av 5 anledningar till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar kött och charkuterier.


Fler recept av Astrid Nordin

Recept 1 – Ryggbiff med potatismos, grönkålschips & gräddsås
Recept 2 – Plåtmat med ugnsbakade rotfrukter, grilloumi och aioli


Om Från Sverige

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Du kan hitta Från Sverige-märket på alla typer av livsmedel och växter som uppfyller märkningens kriterier: Odlat eller fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.


Mer information

Här kan du läsa mer om samarbetet med Astrid Nordin

Här hittar du Astrid Nordin på TikTok

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

svensk flagga

Vad betyder Från Sverige-märkningen?

För många av oss är det viktigt att råvaran är svensk och att maten är producerad i Sverige. Men hur skiljer sig Från Sverige-märkningen från en svensk flagga eller texten ”Tillverkad i Sverige” på en produkt? Vi reder ut skillnaden!

Blomveckorna: Ätbart, pollinerarvänligt och torktåligt

Blomveckorna Från Sverige 2023 bjuder på en skön blandning ätbart, pollinerarvänligt, torktåligt och sommarblommor 10 i topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma.

Nöt & Grönt

Första färsen av 50% nötkött och 50% grönsaker

Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under Axfoods egna varumärke Garant och ör märkt med Kött från Sverige-märkningen och Nyckelhålet.