från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Korvfestivalen i Göteborg

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras i Eriksbergshallen i Göteborg den 4–6 november 2022. På Korvfestivalen har du möjlighet att träffa korvproducenter, provsmaka olika sorters korv och passande tillbehör samt upptäcka nya korvfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Korvfestivalen 2022 i Göteborg.

korvfestivalen i göteborg

Korvfestivalen arrangeras i Eriksbergshallen i Göteborg den 4–6 november 2022.


Korvfestivalen 2022

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen.

Bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Kött från Sverige eller Från Sverige. Märket betyder att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Om en korv märkt med Kött från Sverige eller Från Sverige även innehåller ost kan du vara säker på att även osten i korven 100% svensk!

Halllista över Korvfestivalen och utställarna. 

De utställare som märker med Från Sverige och Kött från Sverige som är på plats under Korvfestivalen är Bullens, Gudruns, Lindvalls och Stensåkra.


Träffa Från Sverige på Korvfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Korvfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska korvens mervärden och värdet av att välja svensk korv i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Korvfestivalen och delta med en monter, medverka i scenprogrammet där vi kommer att presentera spännande färska siffror ur Korvrapporten 2022 med mer.


För att en korv ska kunna märkas med Kött från Sverige krävs det att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Praktisk information

Datum och öppettider

Fredag 4 november kl. 15 – 20 (Branschen välkomna kl. 15 – 16)
Lördag 5 november kl. 10 – 18
Söndag 6 november kl. 10 – 16

Plats

Eriksbergshallen Maskingatan 11, 417 64 Göteborg

Biljetter

Förköp: 180 kr.
I entrén i mån av plats: 225 kr
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Här köper du biljetter


Mer information

Köp din biljett till Korvfestivalen här

Läs mer om märket Kött från Sverige

10 fakta om korv – visste du det här om korv?

Lär dig allt om korv i Lilla Korvskolan

Från Sverige och Korvfestivalen i samarbete

Relaterade inlägg

ostfestivalen från sverige

Träffa Från Sverige & mejerierna på Ostfestivalen

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Här kan du läsa mer om vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!