från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober. Titta efter märket Från Sverige så vet du att jordgubbarna är odlade, skördade, förpackade och kontrollerade i Sverige!

Pressmeddelande SydGrönt 2024 05 06

Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari.

Jordgubbarna såldes till ICA Sverige som i sin tur levererar ut dem till fem av sina butiker under dagen.

Butikerna, ICA Kvantum Toppen i Höllviken, ICA Nära Harlösa, ICA Maxi Norrköping, ICA Kvantum Vellinge, ICA Supermarket Båstad, tar med glädje emot jordgubbarna och all intäkt från försäljningen kommer gå till välgörenhet.

– Det finns ett stort intresse för svenska bär och vi ser extra fram emot premiären och att säsongen kommer igång, säger Rickard Norbeck, inköpschef på ICA Frukt & Grönt.

Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.


Om SydGrönt

SydGrönt är en av Sveriges största leverantörer av svenskproducerad frukt- och grönsaker och ägs av 117 stycken odlare. Kvalitet och hållbarhet är ledstjärnor i organisationen och samtliga odlare är certifierade enligt IP-Sigill. För att upprätthålla den höga kvaliteten hela vägen till kund har SydGrönt också ett helägt dotterbolag, SydLog, som möjliggör kortaste vägen från skörd till konsument. SydGrönt har sitt säte i Helsingborg i Skåne.


Mer information

Ta del av pressmeddelandet här

Läs mer om odling av jordgubbar här

Läs mer om ursprungsmärkningen Från Sverige

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Grillguide – 5 saker att tänka på när du ska grilla

Äntligen är det grillsäsong! Men hur kan man vara säker på att det är svenskt kött, hur maxar man sin grilltallrik och vad är egentligen skillnaden på direkt och indirekt grillning? I vår grillguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på när du ska grilla!